To je to što me zanima!

Najdeblji na svijetu mora na operaciju želi li živjeti

Britanac Paul (48) s poremećajem jedenja postao je najdeblji čovjek na svijetu s čak 445 kilograma. Ako ga uskoro ne operiraju, mogao bi umrijeti
Vidi originalni članak

Najdeblji čovjek na svijetu je Britanac Paul Mason (48). Ima 445 kilograma i pati od kompulzivnog poremećaja jedenja zbog kojega je i postao ovakav. U sebe unosi 20.000 kalorija dnevno. Nije mu dovoljna jedna porcija već najmanje tri. Porezne obveznike briga o Paulu košta nešto manje od 800.000 kuna godišnje. A, sada mu treba još 160.000 kuna za operaciju želuca kako bi ostao živ. Liječnici ga moraju prvo prevesti u specijalističku bolnicu u Chichesteru, 245 km od njegove kuće. Razmišljali su i o helikopteru, ali su se odlučili za specijalna bolnička kola od pet tona za pretile ljude. Cijena im je 700.000 kuna.
- Priroda Paulove bolesti je psihološka. Vrlo je osjetljiv i trebamo mu pomoći. Najbitnija stvar kod transporta je da sačuvamo njegovo dostojanstvo i brinemo o sigurnosti - rekao je glasnogovornik.
Paul se cijeli život bori s poremećajem. O njemu je brinula majka Janet dok nije umrla prije šest tjedana u 76. godini. Već s 355 kilograma, 2002. godine, imao je golemih problema. Bolničari su zvali vatrogasce jer ga nikako nisu mogli dići. Ni šest vatrogasaca nije uspjelo. Konačno su skinuli prozor i porušili dio zida kako bi ga iznijeli. Prije tri godine je uspio izgubiti 127 kg.
- Morate promijeniti navike ako imate poremećaj. Ne smijete jesti poslastice - priznao je tada.
Međutim, brzo je vratio kilograme. Operirat će ga za tri tjedna. Paul je postao najdeblji čovjek na svijetu nakon što je Meksikanac Manuel Uribe (43) smršavio.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • iluminat 21.10.2009.

    aaajjjjjjjjj carambaaaaaaaaa! :))

  • meemee 20.10.2009.

    Pa ako ima poremecaj na psihickoj bazi, sto ga doktori nisu ranije u bolnicu, pa lijecit? Ovisnike se lijeci.

  • zagorkabp 20.10.2009.

    A mene svekrva špota kad velim djeci svojoj da ne moraju pojesti sve kaj je na tanjuru i da budu jeli kad budu gladni,a ne kad mi veliki to velimo.Moram joj pokazati ovaj članak,valjda me ne bu više špotala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare