Obavijesti

News

Komentari 9

Najdeblji na svijetu mora na operaciju želi li živjeti

Najdeblji na svijetu mora na operaciju želi li živjeti
4

Britanac Paul (48) s poremećajem jedenja postao je najdeblji čovjek na svijetu s čak 445 kilograma. Ako ga uskoro ne operiraju, mogao bi umrijeti

VIDEO

Najdeblji čovjek na svijetu je Britanac Paul Mason (48). Ima 445 kilograma i pati od kompulzivnog poremećaja jedenja zbog kojega je i postao ovakav. U sebe unosi 20.000 kalorija dnevno. Nije mu dovoljna jedna porcija već najmanje tri. Porezne obveznike briga o Paulu košta nešto manje od 800.000 kuna godišnje. A, sada mu treba još 160.000 kuna za operaciju želuca kako bi ostao živ. Liječnici ga moraju prvo prevesti u specijalističku bolnicu u Chichesteru, 245 km od njegove kuće. Razmišljali su i o helikopteru, ali su se odlučili za specijalna bolnička kola od pet tona za pretile ljude. Cijena im je 700.000 kuna.
- Priroda Paulove bolesti je psihološka. Vrlo je osjetljiv i trebamo mu pomoći. Najbitnija stvar kod transporta je da sačuvamo njegovo dostojanstvo i brinemo o sigurnosti - rekao je glasnogovornik.
Paul se cijeli život bori s poremećajem. O njemu je brinula majka Janet dok nije umrla prije šest tjedana u 76. godini. Već s 355 kilograma, 2002. godine, imao je golemih problema. Bolničari su zvali vatrogasce jer ga nikako nisu mogli dići. Ni šest vatrogasaca nije uspjelo. Konačno su skinuli prozor i porušili dio zida kako bi ga iznijeli. Prije tri godine je uspio izgubiti 127 kg.
- Morate promijeniti navike ako imate poremećaj. Ne smijete jesti poslastice - priznao je tada.
Međutim, brzo je vratio kilograme. Operirat će ga za tri tjedna. Paul je postao najdeblji čovjek na svijetu nakon što je Meksikanac Manuel Uribe (43) smršavio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa