To je to što me zanima!

Ugrožene kuće kod Kraljeve Velike, vodostaji stagniraju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zaobalne vode kod Kraljeve Velike su u porastu, ugrožavaju kuće. Vodostaj u Čičkoj Poljani stagnira. Sava kod Jasenovca je još visoka, ali ne očekuju se veći problemi.
Vidi originalni članak

U porastu su zaobalne vode kod Kraljeve Velike, jednom od četiri poplavom ugrožena naselja na području Lipovljana, Jasenovca i Novske.  U odnosu na ponedjeljak porasle su za 10 centimetara, izravno ugrožavajući 15 kuća od čega su četiri u vodenom okruženju.

Zato je nastavljeno s utvrđivanjem i podizanjem zečjeg nasipa, izvijestio je zapovjednik vatrogasne zajednice općine Lipovljani, Zlatko Pješ.

U punom je pogonu i 14 crpki te jedna crpka Hrvatskih voda kapaciteta 300 litara vode u sekundi.

Smiruje se stanje u poplavljenim područjima

Vodostaj u Čičkoj Poljani stagnira, a u narednim se danima očekuje i stabiliziranje stanja na sisačko-moslavačkom području

Odra na ušću Kupe je u stagnaciji i očekuje se trenutak kad će početi tečenje rijekom Odrom koja bi mogla polako rasterećivati i snižavati nivoe u Odranskom polju. 

Što se tiče područja Jasenovca, vodostaji su u ponedjeljak dosegnuli  maksimum, te se očekuje lagano smanjenje vodostaja u Crncu gdje trenutno iznosi 769 cm. U odnosu na ponedjeljak, vodostaj  je pao nekih 7 do 8 cm. Ne očekuju se veći problemi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Halo Bing, kako brat 25.02.2014.

    "Šeika je oduševila ljepotom: Stanija dobila otok na poklon Srpska starleta nekoliko je dana boravila u Dubaiju gdje se odlično provela. U jednom od restorana zapela je za oko šeiku koji joj se pokušavao svidjeti Čalanak od danas Utorak, 25. 2. 2014. u 10:23"m i 166 komentara. Ovaj čalanak, POPLAVE U HRVATSKOJ isto od danas u 10,57 ČETIRI (4) komentara. Ipak, je istina, kolko god nam teško padala, Kod Hrvata su međusobna solidarnost i makar suosječanje UMRLI, NESTALI. Svejedno mi je za minuse, i kaj mi ko bude napisal, ak uopče i bude jer Hrvatima su čak i starlete, pa lupetanja političara, showbiz,,,,sve je to Hrvatima važnije od LJUDI...., joj rastegnul ja, kak sam rekal svejedno mi je kaj bu ko o meni mislil, ali sve se češče sramim kaj sam Hrvat..I pitam se,,,GDJE JE U HRVATSKOJ NESTAO ČOVJEK. I sjetil sam se rječi jedne pjesme. Tužne pjesme. Ide ovak:" ♪♫♪♫♪♫♪♫Ranih devedesetih, dvadesetog vjeka bilo je u meni nešto od čovjeka♪♫♪♫ ja sam davno mrtav još od onog dana..Mi sami sa sobom i moja sahrana♪♫♪♫♪♫♪♫...Ujed za dušu u grlu knedla jednom zauvjek zbačen sa sedla izgleda da sam uzalud stario ništa od snova nisam ostvario♪♫♪♫♪♫♪♫

  • kung fu panda 25.02.2014.

    trenutno je takvo stanje da jedino mogu Boga moliti za pomoć

  • 25.02.2014.

    jadni ljudi,ovo je ko kataklizma!

Komentiraj...
Vidi sve komentare