To je to što me zanima!

Najmanji detektiv: Kriminalci se prvo smiju, ali ne za dugo...

Ryan je nizak zbog genetičke deformacije. Ima bolest 'krhkih kostiju'. Ipak, odlučio je ići stopama svog oca i postati detektivom. Sumnjivce ne lovi, ali ih ispituje
Vidi originalni članak

Ryan Berger (34) iz SAD-a visok je tek 96 centimetra, ali njegovo zdravstveno stanje ga ne sprječava da u kalifornijskom gradu Santa Ana uzme pravdu u svoje ruke. Muškarac pati od rijetke genetičke deformacije, zbog koje je tako nizak i treba se koristiti motornim invalidskim kolicima. Unatoč poteškoćama, Ryan je odlučio ići stopama svog oca i postati detektiv. 

Iako ne može osobno uhititi kriminalce, ostale poslove detektiva može raditi. Ryan nakon uhićenja ispituje osumnjičenike te svjedoči i na sudu, piše ABC. Njegov šef Troy Gudry istaknuo je kako Ryan može 'raditi sve što rade ostali detektivi, koji nemaju sličnih problema sa zdravljem'.

- Dobro se uklapa na poslu među ostalim detektivima. Mentalno je zdrav, a sve fascinira njegov odnos prema životu -kazao je Troy. Dodaje kako osumnjičenici počnu shvaćati Ryana ozbiljno tek nakon što počne govoriti i nakon što shvate koliko je odlučan.

Bolest koju on ima je poznata pod nazivom 'bolest krhkih kostiju', a u SAD-u od nje boluje između 25.000 i 50.000 ljudi. Postoji nekoliko stupnjeva težine bolesti, a Ryan ima treći tip, zbog kojeg je nizak, ima jako osjetljive kosti te drugačiju boju zubiju.

- Dok sam bio mlađi, kihnuo bi i slomio kost. Liječnici onda nisu mogli napraviti ništa drugo, već mi samo staviti gips - ispričao je Ryan. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • deee 20.05.2011.

    Sve se može kad se hoće :)

  • patrolla 20.05.2011.

    ja sam siguran da ovaj covjek odkrio osamu gdje se nalazi :)

  • Theo Walcott 20.05.2011.

    aaaa kak je sladak... tak biih ga zagrlila. svaka cast detektive

Komentiraj...
Vidi sve komentare