To je to što me zanima!

Najmoćnije ulice: Gdje žive 100 milijuna eura vrijedni Hrvati?

Otkrivamo nepoznate lokacije na kojima je koncentrirano najviše moći i novca. Kuće na Tuškancu i Gornjem Prekrižju u Zagrebu ne prodaju se za manje od milijun eura
Vidi originalni članak

Na Tuškancu je potkraj 17. stoljeća otvorena prva gradska streljana gdje se tada počela okupljati mlada intelektualna elita iz redova trgovačkog staleža, krajiških časnika, svećenstva i plemstva. Danas je taj dio grada naseljen nekom novom elitom, a ulica Tuškanac i Gornje Prekrižje površinom su najmanje lokacije u kojima se smjestilo najviše hrvatskih moćnika i bogataša. 

Među najmoćnije ulice svakako pripada i ulica Jagodnjak na zagrebačkoj Šalati gdje su svoje vile sagradili odvjetnik Pero Lozica (u kupnju, gradnju i uređenje kuće uložio je 1, 2 milijuna eura) te Ivana Andabak, kći hotelskog magnata i jednog od najuspješnijih hrvatskih biznismena Jake Andabaka. Ove dvije vile smještene su jedna pored druge, a nekoliko metara dalje nalazi se i kuća jednog od najpoznatijih hrvatskih ginekologa, dr. Velimira Šimunića. U gornjem dijelu Šalate, prema groblju Mirogoj, u Alagovićevoj ulici, smještene su obiteljske kuće starije gradnje, poput one Lade Kajfež.

U donjem dijelu Šalate četiri su najpoželjnije ulice za bogate kupce, Gajdekova, Torbarova, Vinkovićeva i Dvorničićeva ulica. Cijene starih kuća koje se prodaju u ovoj zoni kreću se od 500.000 do 1,5 milijuna eura i većina ih iziskuje temeljitu obnovu. 


U Torbarovoj stanuje zagrebački poduzetnik Jaki Franja, a među ostalim susjedima je i Đurđa, supruga preminulog ministra obrane Gojka Šuška.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 71

  • اللهم آمين 05.06.2014.

    donest zakon o veleizdaji i za šest mjeseci smo švicarci....! garantiram....!

  • Tiranosaurus 03.06.2014.

    Kolike li zavisti i pljuvanja na jednom mjestu..pa nisu vam "oni" krivi kaj vi nemate

  • Palmira 03.06.2014.

    Malko ste fulali, tamo mogu oni "tražit" kolko hoće - nikaga ne zanimaju stare vile sa suludim cijenama. Jer ih jedino trebaš srušit , a nesmiješ. Renovirat? Na početnu cijenu od milje? Moraš bit lud ko slika ili lova nije tvoja. Prava ekipa "skupljača" naše love je odavno odeslila recimo u Samobor.. Tri najgora kradezeova lop.. ovaj, "gospodarska stručnjaka" - koju su zajedno suodgovorni za NAJVEĆE promašaje u Hrvatskoj povijesti od stoljeća 7-mog.. žive tamo u istoj ulici. Evo da olakšam koja: Bijele noći ( 50 milijardi dolara ), Privatizacija po kradezeovom modelu ( cca 110 milijardi) , i NE donošenje ZERP-a ( to će koštati i naše praunuke, i nemreš stavit cifru)....Mirni i slobodni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare