To je to što me zanima!

Najslavniji ateist na svijetu: Nisam siguran da Boga nema

Richard Dawkins, eminentni britanski etnolog i teoretičar evolucije, koji je posvetio niz eseja odbacivanju Boga, promijenio je stav o mogućnosti postojanja Svevišnjeg
Vidi originalni članak

Dawkins je u razgovoru s kanterburškim nadbiskopum Dr. Rowanom Williamsom rekao da je zapravo agnostik, a ne ateist, što bi u suštini značilo da ne tvrdi da Boga nema, već da ga čovjek na ovom stupnju razvoja ne može spoznati.

Ta izjava čovjeka poznatog i pod nadimkom "Darwinov rottweiler" začudila je okupljene na Sveučilištu u Oxfordu, koji su s velikim zanimanjem pratili dijalog s nadbiskupom Williamsom potaknut brojnim nedavnim debatama o ulozi religije u društvenom životu Velike Britanije.

Naravno, izjava da je agnostik, ne znači da je Dawkins odbacio svoj stav o evoluciji.

- Ne mogu razumjeti zašto ne želite vidjeti ljepotu ideje da je svijet nastao ni iz čega i zašto je tu divnu mogućnost potrebno uplitati neko nadnaravno stvorenje kao što je Bog? - obratio se Dawkins Williamsu, no potom i priznao da ne odbacuje posve mogućnost njegovog postojanja:

- Držim da je mogućnost da postoji Stvoritelj kao neko nadnaravno stvorenje iznimno niska, no ne mogu tvrditi da je nema - napomenuo je Dawkins te tome dodao još jedno zanimljivo uvjerenje - da postoji život na drugim planetima.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Idi na 24sata

Komentari 164

  • MEDVJED12345 04.03.2012.

    jel moguce da u naslovu stoji najslavniji ateist na svijetu, a u daljnjem tekstu kako covjek govori da nije ateist vec agnostik, svaka cast

  • pericabrzić 27.02.2012.

    Nema niti jedan dokaz da evolucija postoji. (Googlajte ako mi ne vjerujete). A svaki dan se dokazuje arheološka točnost Biblije. Ako nešto prihvatite , u ovom slučaju evoluciju, na temelju slijepe vjere, onda ste glupi, gluhi i slijepi kao i katolička crkva koja vodi u propast svoje vjernike. Nemojte plakati kad bude prekasno, tražite istinu sada.

  • roby1232 26.02.2012.

    Koja je onda svrha ovog glupog zivota ako nema boga ili vjecnog zivota poslije smrti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare