To je to što me zanima!

Najviša u posljednje tri godine: Inflacija je u svibnju bila 3,9%

Najviše su porasle cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva, koje su u prosjeku više za 9,6%. Cijene odjeće i obuće u prosjeku su porasle za 1,2%
Vidi originalni članak

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku stopa inflacije u svibnju bila je najviša u posljednje tri godine. U svibnju su potrošačke cijene u Hrvatskoj, naime, bile veće za 3,9 posto u odnosu na isti lanjski mjesec. 

Rast potrošačkih cijena u skladu je s poskupljenjem struje i plina u svibnju te povećanjem stope PDV-a u ožujku. Najviše su porasle cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva, koje su u prosjeku više za 9,6 posto. Cijene odjeće i obuće u prosjeku su porasle za 1,2 posto, dok su cijene prehrane i bezalkoholnih pića, kao i cijene ugostiteljskih usluga porasle za 0,2 posto.  

Ipak, u travnju je zabilježen i jedan pad cijena, onih u prometu, i to za 1,2 posto u odnosu na travanj. Na godišnjoj razini najveći pad, od 5,7 posto, imaju cijene u segmentu komunikacija, dok su cijene odjeće i obuće u prosjeku pale za 4 posto. 

Cijene alkoholnih pića i duhana, pak, u prosjeku su ostale iste kao i u travnju. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • HR1969 14.06.2012.

    Čista laž i provokacija !!!! Nije istina, pa pogledajte naše ministre kako se lijepo smiju sa predsjednikom vlade kad nas obavještavaju kako nam poskupljuje..(struja, plin, gorivo..) Štrajkali su proizvođači mlijeka, medari su nezadovoljni.Život nam je med i mlijeko

  • gricic 14.06.2012.

    Kokosari su na vlasti , sto drugo ocekivati

  • KoraciUspjeha 14.06.2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=1IR3Om72-6s

Komentiraj...
Vidi sve komentare