To je to što me zanima!

Zagorca su nepravomoćno oslobodili za aferu 'Vikendica'

Vladimir Zagorec, koji je već u zatvoru zbog krađe dragulja iz MORH-a, u svojoj je obrani odbacio optužbe da je nezakonito obnovio vikendicu Antuna Šporera
Vidi originalni članak

Nema dokaza da ste zloporabili položaj, rekla je Rajka Tomerlin, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, Vladimiru Zagorcu i nepravomoćno ga oslobodila da je novcima MORH-a protuzakonito obnovio vikendicu Antuna Šporera u Novigradu. Bivši predsjednik zagrebačke gradske skupštine Antun Šporer nepravomoćno je osuđen na godinu i pol dana "zbog toga što je bio uporan i uključio ostale u kriminalnu zonu". Osim toga sud mu je blokirao vikendicu kako bi država mogla naplatiti nešto više od milijun kuna koliko je MORH platio njezinu nezakonitu obnovu.

Obrazlažući presudu sutkinja je rekla kako je Zagorec samo dobiveni nalog proslijedio podređenima Matku Kakarigiju i Juraja Vojkoviću. Njih dvojica dobili su uvjetne kazne. Sutkinja je također Kakarigija i petooptuženog Lea Kureta oslobodila krivnje za nezakonitu izgradnju šetnice na otoku sv. Klement. MORH je platio gradnju protupožarnog puta, a mještani su uz to dobili i šetnicu pa se u ovom slučaju radi o društveno korisnom poslu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • otto von bleffinger 17.12.2011.

    ne razumijem kako su "podređeni" mogli bit osuđeni kad lijepo piše da su radili isključivo po nalogu dobivenog od "nadređenog"., a da je "nadređeni" oslobođen jer "kao" nema dokaza. pa kako on nije odgovoran ako je jasno da je on predao njima taj nalog??

  • mazaluna 16.12.2011.

    Po njegovom ironičnom smiješku nakon objave presude sve je bilo jasno.Ah, to naše pravosuđe.!!!!

  • drug Tito_1 15.12.2011.

    Nema dokaza za ništa, tako će i drugu Sanaderu, bitno da je nestalo dva proračuna RH, para nigdje nit će ih itko vratiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare