To je to što me zanima!

Nakon 12 dana završava bijeli štrajk sudaca, ali još se čeka odluka državnih odvjetnika

UHDD će se priopćenjem oglasiti u petak, nakon što je članstvu u četvrtak na izjašnjavanje poslan prijedlog njihovog upravnog odbora da od 2. veljače prestaju mjere upozorenja
Vidi originalni članak

Bijeli štrajk sudaca trebao bi završiti u petak, nakon 12 dana 'mjera upozorenja na sudovima'. Odlučili su tako Upravni odbori udruga sudaca na sastanku u četvrtak. 

Na sastanku su bili i predstavnici državnih odvjetnika, a oni bi danas trebali objaviti svoju odluku.

Naime, Zoran Vinković iz udruge državnoodvjetničkih dužnosnika nije nakon sastanka u ministarstvu želio otkriti detalje dok se s rezultatima razgovora ne upoznaju članovi udruge. 

NAKON 12 DANA Suci prekidaju štrajk: 'Zakazana ročišta kreću od ponedjeljka...'

- Mislim da moramo prvo direktno pitati samo članstvo i obavijestiti ih o tome što je bilo na stolu - rekao je jučer.

UHDD će se priopćenjem oglasiti u petak, nakon što je članstvu u četvrtak na izjašnjavanje poslan prijedlog njihovog upravnog odbora da od 2. veljače prestaju mjere upozorenja u državnim odvjetništvima.

Suci će sljedeći tjedan nastaviti razgovore s ministarstvom.

- Na tim razgovorima intenzivno se pristupa dogovoru  istaknula je Ivana Bilušić iz UHS, dodajući da se priča o dinamici i pitanjima sadržaja budućeg cjelovitog Zakona o plaći i materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika. 

RADE SAMO U HITNIM SLUČAJEVIMA Ministar Malenica poslijepodne razgovara sa sucima i državnim odvjetnicima u bijelom štrajku

Što traže suci?

Suci i državni odvjetnici traže donošenje Zakona o plaći i materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika, koje im je vlada obećala donijeti do kraja 2023., a kojim bi se u potpunosti uredile plaće i druga materijalna prava pravosudnih dužnosnika, sukladno postignutim standardima u državama članicama Europske unije. 

Među ostalim, traže i uvođenje indeksacije, za koju je premijer Andrej Plenković početkom tjedna kazao da je "sigurno neće biti u ovom mandatu vlade".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • LoveGirl21 04.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU4.FUN

  • 02.02.2024.

    Sasvim je svejedno da hoće li štrajk završiti ili ne,ionak i dok rade,ništa ne rade!

Komentiraj...
Vidi sve komentare