To je to što me zanima!

Nakon 12 god. euro na najnižoj razini, prilika za hrvatski izvoz

Uzrok tomu je potez Europske središnje banke koja kupnjom državnih obveznica pokušava potaknuti rast gospodarstva. RH nije u eurozoni, ali je vezana uz euro
Vidi originalni članak

Dolar i euro su gotovo izjednačeni jer se za jedan euro dobije 1,05 dolara. Euro je na najnižoj razini u posljednjih 12 godina. Uzrok tomu je potez Europske središnje banke koja kupnjom državnih obveznica pokušava potaknuti rast gospodarstva u eurozoni. Iako Hrvatska nije u eurozoni, ipak je vezana uz euro. Naime, slabiji euro osigurava povoljnije izgleda rasta i za Hrvatsku jer će naši proizvodi na tržištima izvan Europe biti konkurentniji.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Duro 17.03.2015.

    Izvezemo li nase politicare imamo sanse da unistimo konkurenciju i postanemo Svicarska. U protivnom samo budale mogu misliti da cemo mi nesto izvoziti u razvijeniju EU. Izvozili smo (mi i EU) prije dok je bilo ruskog, arapskog i africkog trzista ali to su Ameri ciljano unistili nebi li unistili euro. Svakom osmoskolcu jasno.

  • Duro 17.03.2015.

    Iza vijesti o porastu izvoza koje se stalno plasiraju sitnim slovima stoji da se iskrcaj kontejnera koji preko nove rijecke luke odlaze u EU smatra izvozom. Eto to nam je jedini izvoz.

  • Security_Advisor 16.03.2015.

    Mi nešto kao izvozimo??Te izvoznike možemo nabrojati na deset prstiju na rukama i to je to.Nemamo mi nikakvog pravog izvoza.Još jedno mazanje očiju naivnom narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare