To je to što me zanima!

Nakon 14 godina: Optužnica protiv liječnika za smrt bebe

Terete ih da 15. kolovoza 1998. godine na Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split kao dežurni porodničari nisu uočili da Dijana Aničić ima visokorizičnu trudnoću
Vidi originalni članak

Općinsko državo odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv splitskih ginekologa dr. Tomislava Strinića i dr. Borisa Delića, zbog smrti jednog od blizanaca Dijane Aničić 1998. godine. Slobodna Dalmacija javlja kako ih optužnica tereti za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi. 

Terete ih da 15. kolovoza 1998. godine na Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split kao dežurni porodničari nisu uočili da Dijana Aničić ima visokorizičnu trudnoću s teškom placentarnom insuficijencijom i intrauterinom retardacijom, kao i cerebralnom hipoksijom u oba ploda.

Prema optužnici, liječnici su izvršili pripreme te su proveli normalan vaginalni porod trudnice, te nisu očekivali da će time ugroziti život drugog blizanca, iako je to bilo evidentno. Zbog trudova tijekom poroda drugo dijete je preminulo istog dana u bolnici. Jedan od optuženih, dr. Tomislav Strinić, trenutačno je šef splitske ginekologije.

>>> Više pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji

Idi na 24sata

Komentari 21

  • emma22 22.06.2012.

    ne pravdam nikoga ali evo prije 9 godina meni i mojoj bebi dr Tomislav Strinić je zivot spasija

  • ladybug_1 21.06.2012.

    a ja bila sretna kad sam upala u smjenu delića prvi put...jer kao ne prepusta vaginalni porod slucaju...ako ima ikakva indicija ni ne pocinje ga.....sad vidim i zasto....uzas....pravda je spora..ali nadam se dostizna...a ovaj drugi se lijepo uspeo do vrha klinike sve ove godine...ccc...

  • nlukac11 21.06.2012.

    Brzina im je vrlina

Komentiraj...
Vidi sve komentare