To je to što me zanima!

Nakon 23 godine paralize prohodao uz pomoć botoxa

Russell (49) bio je vezan za invalidska kolica od 23. godine kada je imao moždani udar. Sada može hodati 20 metara i tomu se najviše veseli
Vidi originalni članak

Russell McPhee (49) nije hodao od moždanog udara kojeg je imao s 26 godina. Rekli su mu da nikad neće ni prohodati.
- Kao da mi je život završio. Ostao sam bez posla, bez žene, ostao sam bez svega. Mislio sam da ću umrijeti u invalidskim kolicima - priča Rusell iz Gippslanda u državi Viktoriji. Nakon mjesec dana primanja injekcija botoxa u australskoj bolnici, Russell može stajati i hodati oko 20 metara.
- Život mi počinje iznova. Moji najbolji prijatelji, prave muškarčine, plaču kao djeca kad me vide da stojim kraj kolica - kaže Russell. Botox je inače priznat tretman za paralizu izazvanu moždanim udarom. Godinama prije no što se počeo koristiti u kozmetici, botoxom su liječili mišićni grčevi. Najbolje djeluje ukoliko se počne koristiti neposredno nakon moždanog udara, a uspjeh kod Russella, nakon ovoliko godina, do sada nije viđen.
- Botox opušta mišić, ali ga i oslabljuje i smanjuje mobilnost pacijenta. No, Russellu su mišići bili iznimno jaki unatoč činjenici da je u kolicima proveo godine - kaže Nathan Johns iz bolnice Sv. Ivana i dodaje da je Russellu snaga volje pomogla da hoda.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zelenooki18 05.06.2009.

    kapa do poda treba imat vijere!!

  • XXL 05.06.2009.

    samo naprijed !

Komentiraj...
Vidi sve komentare