To je to što me zanima!

Nakon afere skupe terence će policija sada dobiti besplatno!

Hvala 24sata: Ranko Ostojić je uporno htio potrošiti 73 milijuna kuna za skuplju ponudu, ali otkrili smo aferu. Sada će policija dio terenaca dobiti gotovo besplatno
Vidi originalni članak

Policija će kupiti još 240 vozila. Planira ih platiti gotovo 62 milijuna kuna. Novac će većinom osigurati Europska unija.

Auti su potrebni za nadzor granice kad jednom Hrvatska uđe u šengenski sustav. Zato upravo EU daje 49,5 milijuna kuna, a MUP treba platiti tek PDV što je ostatak novca. Policija kupuje 130 osobnih vozila, 60 gospodarskih, ali i 50 terenaca. Lani je policija htjela kupiti 132 terenca na leasing, što je eskaliralo u veliku aferu. Zbog specifikacija koje su naveli izabrali su čak 31 milijun kuna skuplju ponudu, otkrila su 24sata. Čak 132 Toyote su htjeli platiti 73 milijuna kuna iako su na stolu imali ponudu za jednakovrijedni Mitsubishi Pajero od 41,6 milijuna kuna.

Ministar Ranko Ostojić pravdao se da su im terenci potrebni i da nema nikakva namještanja. No činjenice su prevagnule pa je na kraju odustao od kupnje. Sada će dio terenaca dobiti gotovo besplatno. 

Idi na 24sata

Komentari 133

  • crazy mind 31.05.2014.

    ne opravdavam ovu rastrosnu i nesposobnu vladu ali ako bi morao birati imedu mitsubishija i toyote nebi se dvoumio

  • kung fu panda 31.05.2014.

    kad čitam ovakve stvari pitam se otkuda novac za ovakve luksuzne stvari dok političari pričaju o štednji

  • bajica1009 30.05.2014.

    Za koje poslove im trebaju skupi i rastrošni terenci kada jeftinije mogu nabaviti, vozila vozi veliki broj vozaća tako da često ostaju u kvaru i nakon par godina ne liće na ništa i sve na teret proračuna, a da ne spominjem kako se pojedinci ponašaju u prometu. Nedostaje kontrola i disciplina u sustavu pa gotovo da nam je cijela policija u vozilima, kad ste zadnji puta vidjeli policajca u gradu u pješačkoj ophodnji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare