To je to što me zanima!

Nakon dva manja potresa na Bukovcu se urušio potporni zid

Ponovno je podrhtavalo u Zagrebu u četvrtak navečer. Lagani potres magnitude 1.4 je srušio potporni zid na Bukovcu. Ograđeno je za radove, ali građani javljaju da radova nije bilo
Vidi originalni članak

Područje Zagreba u noći na petak pogodila su dva manja potresa, magnitude 1,3 i 1,4 Richtera nakon čega se srušio potporni zid na Bukovcu u Zagrebu na uglu Bukovačke ulice i Bukovog dola. 

Isti je potporni zid oštećen i nakon potresa koji je Zagreb pogodio u ožujku.

- Oštećen je od prvog potresa, sinoć se lagano osjetilo, ali nisam mislio da je tako jako da se uruši. Postavljeni su znakovi za radove, ali nitko tamo nije radio. Bilo je pitanje vremena - ispričao nam je čitatelj koji živi u blizini. 

Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama rekli su kako nisu dobili dojavu.

Radi se od jednosmjernoj ulici koja nije jako prometna, no i dalje predstavlja problem građanima koji žive tamo. Ulica je zakrčena pa se ne može proći tim putem, već se mora ići obilazno. 

Iz Centra 112 su poručili da su sve službe aktivirane i da je postupak u tijeku. 

- Kada sam prošao sinoć, vidio sam da zid visi, znao sam da će kad tad pasti, a nitko ne radi na njemu. To je sve zakrčeno sada, može se do tamo i to je to, morate onda okolnim putem proći - nadodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 17.10.2020.

    @Messiah.13 ta ulica je moj zivot. Sve tocno, potpisujem.

  • Messiah.13 16.10.2020.

    Za sve ove i one koji ovdje lupetaju gluposti. Ja zivim u toj ulici. Ta kuca zajedno sa tim potpornim zidom stoji tamo dok je vecina vas jos pisala u pelene ili jos niste bili niti u planu. Znam sigurno da je tamo oko 40 godina, a mozda i duze. Dok se nisu dotepli uvozni hrvati i zagrepcani skupa sa nasim Milanom sve je bilo lijepo i malo prometno. Nakon potresa se zid odvojio i pomaknuo za nekih 20 cm na vrhu. Radovi su trebali poceti prije par tjedana, ne znam zasto nisu, nije da nemaju para. Nocas sam prolazio oko 22:30 i vidio da je zid odvojen skroz do ceste. I desilo se sta se desilo. Sva sreca nitko nije prolazio. I jos jednom..  nemojte sra*i ako nemate pojma o cemu pricate. I ulica je dvosmjerna, ali vjerojatno nece jos dugo biti jer se debili koji ne znaju vozit niti bicikl voze sa svojim velikim limuzinama i samo sje*u cijelu koncepciju prometa. Pozdrav od jednog isfrustriranog pravog purgera. 

  • Kenny 16.10.2020.

    Sljeme je postalo nesigurno od kad su se počele graditi viletine a šuma rušiti!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare