To je to što me zanima!

Nakon operacije dobila glas pa progovorila: Tata, ja te volim!

Volim te tata, bile su prve riječi prerano rođene djevojčice Bronte (2) koja je godinu i pol živjela sa cijevima u grlu. Tada je naučila čitati s usana i znakovni jezik od brata
Vidi originalni članak

Britanka Bronte Cassell rodila se ekstremno prerano u 25. tjednu trudnoće. Težila je samo 550 grama, piše Daily Mail. Sljedećih 15 mjeseci provela je između intenzivnog odjela i specijalne jedinice dječje bolnice Sheffield. Sa šest mjeseci prestala je disati zbog preuskog dušnika. Liječnici su joj napravili traheotomiju, kirurški postupak kojim su napravili otvor na prednjoj stijenci dušnika kako bi mogla disati. 

Međutim, zbog cijevi u grlu nije mogla progovoriti. Nakon godine i pol, liječnici su je operirali i izvadili joj cijevi.

- Dugo smo čekali, ali vrijedilo je čuti te riječi. Moj suprug Martin pogledao ju je i rekao 'Volim te Bronte', a ona mu je odgovorila 'Ja tebe volim tata'. Zatim je pogledala mene i rekla mi 'I tebe volim mama'. Martin i ja smo se pogledali i počeli plakati - rekla je majka Hellen (41) iz Rotherhama. 

Nemoćna dok nije mogla govoriti, Bronte je naučila znakovni jezik i čitanje s usana uz osam mjeseci starijeg brata Noaha. 

 
Idi na 24sata

Komentari 38

  • jane82 11.11.2011.

    Predivna vijest... neka im je sa srećom...

  • DANNYBOY_1 11.11.2011.

    ...mislio sam da čitajući ne mogu samo tako zaplakati...prevario sam se...sva sreća svijeta njoj i njenim roditeljima...kakav melem za uši roditelja..."tata...mama...volim Vas"...a u pm...opet suze...

  • nina5879 11.11.2011.

    Kćer moga bratića je rođena sa 530g, 3mj je bila u inkubatoru, danas je normalna curica, stara 10 godina. Mala je u potpunosti svoja, točno se vidi da već sad ima jako izražen karakter, borac je... Žalosno je da nam trebaju priče iz drugih zemalja kada takvih slučajeva imamo i u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare