To je to što me zanima!

Nakon pet godina čekanja, zanijela je umjetnim putem

Supružnici iz Novalje pokušavali su začeti dijete 5 godina, ali nisu uspijevali. V.Š. (28) konačno je začela umjetnom oplodnjom iz drugog pokušaja
Vidi originalni članak

V.Š. (28) iz Novalje trenutno je jedna od dvije žene u Hrvatskoj koje su zanijele nakon odmrzavanja jajnih stanica. Nakon pet godina pokušavanja da sa suprugom osnuje obitelj, konačno joj se ostvario san i danas, u šestom tjednu trudnoće, leži u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. Ispričala je za Večernji list kako su ona i suprug nakon pretraga saznali da su njegovi spermiji 'spori'. Stoga im je za oplodnju trebao postupak tzv. mikroinjekcije. Godinu i pol dana bili su na čekanju, a po starom zakonu o potpomognutoj oplodnji nisu uspjeli doći na red. Već su počeli razmišljati kako će ih promjena zakona spriječiti u ostvarenju cilja. U dva postupka izvantjelesne oplodnje V.Š. je ipak ostala trudna.
- Kada sam saznala da sam trudna mojoj sreći nije bilo kraja. Postoji mogućnost da nosim i blizance. Vidjet ćemo za koji dan s prvim otkucajima srca - priča V.Š. i dodaje da, ako sve bude uredu, sljedeći tjedan ide kući.
 Zadovoljan je i ministar Darko Milinović koji kaže da je ovaj primjer odgovor svima koji su govorili da imamo najnazadniji zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji.
- Mjesec dana nakon prvih pokušaja oplodnje odmrznutim jajnim stanicama imamo već dvije trudnoće - rekao je Milinović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • meemee 22.01.2010.

    A gdje kazu da je to iz zamrznutih jajnih stanica?

  • user_42565 22.01.2010.

    Od sveg srca ti željim svu sreću da sve dobro prođe i uredu sretno vam bilo.............

  • anka12 22.01.2010.

    vrlo moćno ministre u godinu dana čak dvije trudnoće.Umjesto da novac za oplodnju ostaje u Hrvatskoj masa parova odlazi u Sloveniju i druge zemlje na oplodnju.Upita li se ministar koliko je to novaca koje bi moglo dobiti naše zdravstvo.Imamo najnazadniji zakon u Europi.Fuuuuuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare