To je to što me zanima!

Nakon remonta opet proradila rafinerija u Bosanskom Brodu

Prilikom puštanja u rad, moguće je da u roku od 144 sata od početka procesa prerade dođe do pojedinih poteškoća tijekom 'uštimavanja', upozorili su iz Rafinerije
Vidi originalni članak

Tvrtka Nestro Sava d.o.o. za trgovinu naftom i naftnim derivatima sa sjedištem u Zagrebu izvijestila je ministra Mihaela Zmajlovića da je s početkom ove godine nakon redovnog godišnjeg remonta s radom počela Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu. 

- Prilikom puštanja u rad, moguće je da u roku od 144 sata (koliko je zakonom dozvoljeno) od početka procesa prerade, dođe do pojedinih poteškoća tijekom „uštimavanja“ proizvodnog pogona, a posljedica čega je moguće ispuštanje povećanih koncentracija različitih čestica i plinova u atmosferu – stoji u obavijesti direktora Josipa Pleslića.

Dodaje kako je Rafinerija nafte Brod počela s redovnim remontom 11. studenog prošle godine, a u vremenu do 01. siječnja 2013. radilo je samo postrojenje za održavanje grijanja.

- Za napomenuti je da su u navedenom periodu zamijećena prekoračenja vrijednosti pojedinih štetnih tvari u atmosferi za koje Rafinerija ne može biti odgovorna. Koristim i ovu prigodu da Vas još jednom pozovem u posjet Rafineriji kako biste se i osobno uvjerili u tijek modernizacije pogona – napisao je Pleslić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_51773 08.01.2013.

    ovo je primjer kad drzavu jednostavno briga za gradane jednog grada koji je sesti po velicini u Hrvatskoj...zivim 500 m zracne linije od rafinerije i mogu vam reci da je smrad nesnosan u svako doba dana...vladu treba biti sram jer ne zele nista poduzeti po pitanju ovog problema...stidite se!!!

  • Hasenfefer 08.01.2013.

    Ne znam kaj bi više rekel. Kaj Vas ovi Sivi farbaju da to nije normalno. Inače Elvis je vanzemaljac i visi mu sjeverno od Bika. Kaj se tiče brodovlja za prijevoz akumulatora, sanjao sam 320 kn do kraja dana. DIOKI ide prema 50 lipa (a ne na 1 kunu) jer nije uzeo u obzir PDV na zadržanu dobit u nekretninama. lp

  • MarioFajdić 08.01.2013.

    Smrdi,smrdi opasno smrdi,ili je rafinerija ili netko prdi!!!!!! Brođani znaju o čemu pričam

Komentiraj...
Vidi sve komentare