To je to što me zanima!

Nakon što je udario Golfom policajca, Ivan Božić po Splitu je bježao s ugašenim svjetlima

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog DORH-a i odredio mjesec dana istražnog zatvora za Ivana Božića zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
Vidi originalni članak

​Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) objavilo je na svojim stranicama kako je Ivan Božić (29), koji je u srijedu automobilom udario policijskog vježbenika u središtu Splita, s mjesta događaja Golfom bježao prema Solinu i Klisu s ugašenim svjetlima.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

​Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 30. studenog 2022., u 00:52 sati u Splitu, upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Golf splitskih registarskih oznaka iz smjera juga prema sjeveru te se nije zaustavio na znak/zapovijed policijskog vježbenika Postaje prometne policije Split koji je u tom trenutku obavljao poslove nadzora i kontrole prometa​, navodi se​.

POLICIJA O VELIKOJ AKCIJI Božića terete za pokušaj teškog ubojstva: 'Uhitili smo četvero ljudi... Ne vodi nas odmazda'

​Kako dalje piše, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak, s nakanom da ga usmrti, bez smanjivanja brzine, u naletu prednjim dijelom osobnog vozila udario policijskog vježbenika i preko osobnog vozila ga odbacio na kolnik pri čemu je oštećenik zadobio teške i za život opasne ozljede. ​Uz to se osnovano sumnja da je nakon toga, bez zaustavljanja i s ugašenim svjetlima na osobnom vozilu, nastavio vožnju u smjeru Solina i Klisa.

SPECIJALCI GA IZVELI VIDEO Policija objavila snimku: Pogledajte kako su iz kuće u Solinu izvukli bjegunca Božića

- Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 29-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je taj prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana​.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • dijananvk 04.12.2022.

    Da je zgazio običnog čovjeka,nitko ne bi pisao i razvlačio.

  • Čuvam prasce 04.12.2022.

    Bježao po Splitu ? Zanimljivo kako zagrebački nounari obavezno moraju nekako spomenut Split........prvo, nije udario policajca u centru grada nego na periferiji tj na izlazu iz Splita, drugo, ako je bježao prema Solinu i Klisu kako je to bježanje po Splitu ?

  • dokjehadezeanemanapretka 04.12.2022.

    Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek nalazi se zato pred najvećim izazovom u svojoj karijeri jer neki od njezinih najbližih suradnika, kako doznaje Nacional, smatraju da bi DORH već sada morao provesti izvide unutar vlastite kuće i to zbog ogromnog skandala oko vještačenja koje je za DORH u predmetu ‘’veliki Agrokor’’ provela tvrtka KPMG Poljska – iako za to nije ovlaštena, pa je pitanje tko je u ime DORH-a odlučio “baciti” 8,9 milijuna kuna iz državnog proračuna na vrlo vjerojatno nevažeće vještačenje koje će, kako sada stvari stoje, na sudu najvjerojatnije pasti. Nacionalovi visoki izvori iz pravosudnih krugova smatraju da bi, ako se pokrenu izvidi, protagonisti tog slučaja trebali biti bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, tadašnja županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić i njezina zamjenica Danijela Paić, ali i da bi trebalo utvrditi jesu li oni postupali po nečijem nalogu ili u dogovoru s još nekim osobama. Naime, Nacionalovi izvori bliski DORH-u tvrde da više okolnosti upućuje na ciljani dogovor tadašnjeg vrha DORH-a o tome tko će i kako provoditi vještačenje u predmetu ‘’veliki Agrokor’’, da su vještačenje naručili direktnom pogodbom bez da su prikupili druge ponude te da su s tog slučaja ciljano maknuti najiskusniji zamjenici županijske državne odvjetnice koji imaju iskustva u gospodarskom kriminalu. Još od ranije je poznato da je umjesto KPMG-a Poljska i njihova tada čelnog čovjeka Ismeta Kamala, najveći dio vještačenja odradila tvrtka KPMG Hrvatska

Komentiraj...
Vidi sve komentare