To je to što me zanima!

Nakon transplatacije pluća djevojčica (5) ozdravila

Britanski liječnici prognozirali su djevojčici (5) još pet mjeseci života. Čudesnim zahvatom postala je najmlađa osoba kojoj su transplatirali pluća
Vidi originalni članak

Djevojčica Mariam Imran (5) postala je najmlađa osoba u Velikoj Britaniji kojoj su uspješno transplatirali pluća. Kad je imala samo tri mjeseca, liječnici su joj dijagnosticirali cističnu fibrozu, bolest koja zahvaća sve više organa, a najčešće pluća. Posljednjih godinu dana zdravlje malene Mariam se toliko pogoršalo da je stalno morala dobivati kisik. Liječnici su tada rekli majci da je djevojčici preostalo pet mjeseci života ako ne dobije nova pluća.
- Bila sam toliko uplašena. Tresla sam se i plakala - opisala je taj trenutak majka Faaiza Dar (25). Iako je Mariam očajnički trebala transplataciju, među Azijatima je vrlo malo donatora. Ipak, sreća joj se osmjehula i liječnici su joj u siječnju pronašli donatora. Odmah su je operirali na londonskom institutu, a operacija je trajala čak osam sati. Četiri tjedna kasnije Mariam su prebacili u lokalnu bolnicu gdje je ostala sve do travnja.
Djevojčica se do danas potpuno oporavila te već ide u školu i igra se sa svojim prijateljima.
- Prije nikad nije puna pričala jer bi ostala bez daha i počela se gušiti. Sada je puna života! - kazala je uzbuđena majka Faaiza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare