To je to što me zanima!

Nakon utapanja dječaka: Šefica Gradskih bazena dala ostavku

Do daljnjega odgovorna osoba za vođenje bazena je Dubravka Horvat, članica Uprave GKP Komunalac. GKP Komunalac nastavlja suradnju s istražnim tijelima, stoji u priopćenju...
Vidi originalni članak

Nakon tragedije na Gradskim bazenima ‘Cerine’ u Koprivnici, gdje je život izgubio osmogodišnji dječak, Uprava Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac, u dogovoru sa Skupštinom i predsjednikom Nadzornog odbora, odlučila je pokrenuti proces raskida ugovora s dosadašnjom spasilačkom službom NASA-KPS.

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE Netko će odgovarati za njegovu smrt: Dječak (8) se ipak utopio

Isto tako, Petra Bijač, na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta voditeljice bazena, piše epodravina.

DJEČAK (8) SE UTOPIO U BAZENU 'Tamo je dubina jedan metar, a nitko nije vidio da traži pomoć'

– Do daljnjega odgovorna osoba za vođenje bazena je Dubravka Horvat, članica Uprave GKP Komunalac. GKP Komunalac nastavlja suradnju s istražnim tijelima u cilju raščišćavanja svih činjenica oko tragičnog događaja te i ovim putem izražava najdublju sućut obitelji, stoji u priopćenju.

TRAGEDIJA Na Gradskim bazenima u Koprivnici utopio se dječak (8)

Podsjetimo, obdukcija je pokazala da je dječak preminuo uslijed utapanja, a još uvijek je u tijeku kriminalističko istraživanje tko je odgovoran za tragediju. 

Nikakvih drugih ozljeda nije bilo na dječakovom tijelu, tako da ništa ne upućuje na to da se dječak možda udario ili izgubio svijest. Naime, prema izjavama nekih očevidaca nitko nije vidio da dječak maše rukama ili traži pomoć, a na bazenima nije bila prevelika gužva. 

Djecu su navodno pazile tri animatorice, a dječak nije bio plivač. Njegovo tijelo našli u dijelu bazena poznatom kao “brza rijeka”. Riječ je o bazenu gdje voda cirkulira u krug te tako ostavlja dojam brze rijeke, a ponekada se strujanje vode znatno ubrza. Dječak je navodno upravo pri tom jačem strujanju potonuo, ali više nije uspio isplivati na površinu.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • velist 18.04.2018.

    Prije svega iskrena sućut obitelji. Svi oni koji nisu bili na dotičnom bazenu i koji nisu pazili na barem troje male djece u njemu, nemaju pravo 'pametovati', a pogotovo osuđivati.

  • sol 18.04.2018.

    Šefica dala otkaz? i?

  • 18.04.2018.

    Dovoljna je jedna sekunda nepaznje. Prije 30-tak godina vodila sam klince u skolu plivanja na Salatu. Odvijalo se u malom bazenu, dvoje ucitelja plivanja. Roditelji su mogli otici u kafic, a mogli su uz ogradu promatrati. Mi smo uvijek bili uz ogradu. Srecom! Bazen je nezgodan, ima koso dno. Ucitelj je stajao na, otprilike, polovici bazena i pazio da djeca ne idu dalje, jer nekima bi bilo preduboko. Sve je to bilo ok.. No, u jedno trenutku njemu se otkopcao lancic i pao u bazen, pa je on nabio facu u vodu i trazio lancic. Kako vrag nikad ne spava moj jedan sin je prosao uz njega prema dubljoj vodi i lagano je poceo kasljati. Muz je skocio preko ograde urlajuci i u tom trenutku je i ovaj ucitelj digao glavu i u dva-tri koraka scepao mog sina. Zdrecao se na njega, ovaj krenuo plakati, a moj muz se dobrano zdrecao na ucitelja. I tu je zavrsila ova skola plivanja za moje klince.

Komentiraj...
Vidi sve komentare