To je to što me zanima!

Namještanje milijunskog posla: Uskok podigao optužnicu protiv Darinka Dumbovića i sina

Radilo se o namještanju poslova vrijednih 1,42 milijuna eura za tvrtku u kojoj je prokurist bio njegov sin i direktor, a sanaha direktorica, osnivačica i prokuristica
Vidi originalni članak

USKOK je u srijedu objavio kako su podigli optužnicu protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, ali i njegovog sina zbog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom poslovanju.

Radilo se o namještanju poslova vrijednih 1,42 milijuna eura za tvrtku u kojoj je prokurist bio njegov sin i direktor, a sanaha direktorica, osnivačica i prokuristica.

ISTRAŽILO IH POVJERENSTVO Dumbović je pogodovao sinu, Vlado Bagarić uzeo bonus koji nije smio. Kaznili samo jednog

Priopćenje prenosimo u nastavku

Nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuta je optužnica protiv petorice hrvatskih državljana (1956., 1982., 1979., 1976., 1978.) zbog počinjenja kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju, navodi se

Optužnicom se I. okr. tereti da je, u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine u Petrinji, kao gradonačelnik Grada Petrinje (dalje: Grad), sa svojim sinom II. okr. kao prokuristom i stvarnim voditeljem poslovanja trgovačkog društva u kojem je osnivač bila supruga II. okr. (dalje: TD), protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi dogovorio da će u okviru svojih ovlasti poduzimati radnje kako bi tom TD-u osigurao dobivanje unosnih poslova od Grada.

OTIŠLI I U PRIVREDU Uskok ušao u poglavarstvo u Petrinji: Prikupljaju dokumente za istragu oko Dumbovića

U tu svrhu su I. i II. okr. dogovorili s III., IV. i V. okr. da će u postupcima javne nabave u kojima je Grad naručitelj, a koji su od interesa za II. okr. i TD, njihova trgovačka društva i obrt podnositi ponude te da će po odabiru njihovih ponuda izvođenje radova prepustiti TD-u, pri čemu će u građevinskoj dokumentaciji prikrivati da je TD stvarni izvođač radova. Tako su u postupcima nabave radova za Grad u četiri navrata najprije odabirane ponude trgovačkih društava III. i IV. okr. te obrta V. okr. koji su potom, sukladno prethodnom dogovoru s I. i II. okr., izvođenje radova prepuštali TD-u koje je prepuštene radove izvelo i naplatilo., a III. i IV. okr. su sačinili dokumentaciju o izvođenju radova u kojoj nisu iskazali sudjelovanje TD-a.

Na opisani način okrivljenici su TD-u protuzakonito osigurali dodjelu poslova u vrijednosti od 1.426.043,93 eura.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Ivica sk 31.01.2024.

    Nema od toga nista nema drzava muda takvog zatvorit.. Sin mu se pred kozna koliko godina kurc... po sisku i petrinji sa 18 g u novom Grand Cherokiiu. Jebe... Lopo....

  • 31.01.2024.

    A da spomenete da je dotični ljevičar? Niti za lijek. A da je HDZ-ovac… 15 dana velikih naslova. Eto vam “hrvatskih” medija pod vlasništvom “suseda.

  • Neprikladan 31.01.2024.

    Idu izbori ,moraju malo! A Zinic?

Komentiraj...
Vidi sve komentare