To je to što me zanima!

Napadač iz Züricha: Sklon je okultizmu i porijeklom iz Gane

Napadač na islamski centar je 24-godišnjak koji je dan ranije nožem usmrtio drugog mladića. Nakon napada u ponedjeljak, u kojem je ranio tri muškarca, pobjegao je i zatim se ubio
Vidi originalni članak

Mladić koji je u ponedjeljak otvorio vatru u islamskom centru u Zürichu je 24-godišnji švicarski državljanin podrijetlom iz Gane i sklon okultizmu te je nakon napada izvršio samoubojstvo, priopćila je u utorak policija.

Istražitelji su na konferenciji za novinare također objavili da je napadač, poznat policiji, u nedjelju ubodima nožem u svađi usmrtio drugog mladića.  

- Za sada su nam motivi nepoznati (...) simboli pronađeni u njegovom domu odgovaraju okultizmu -  kazala je policijska dužnosnica Christiane Lentjes Meili.

Policiji je za sada također nepoznato je li ubojica patio od psiholoških problema. Prema istražiteljima, ništa ne upućuje na terorizam ili povezanost s ekstremnom desnicom.

"Nema indicija da se radi o terorizmu", rekla je tužiteljica Francoise Stadelmann. 

Muškarac tridesetih godina, sav u crnom, u vunenoj kapi, ušao je u ponedjeljak oko 17.30 sati u dvoranu za molitvu u islamskom centru u ulici Eisgasse, nedaleko od glavnog kolodvora u Zürich, na sjeveru Švicarske.

Ispalio je više hitaca ranivši trojicu vjernika, među kojima jednog teško, a zatim počeo bježati prema kolodvoru. Žrtve su trojica muškaraca od 30, 35 i 50 godina.

Trojica vjernika koja su ranjena u džamiji nedaleko od glavnog kolodvora su operirana i izvan su životne opasnosti.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • biberrr 21.12.2016.

    Zemlje trećeg svijeta su zemlje trećeg svijeta,ni kršćani tamo nisu pitomi. A ako ovo nije terorizam,ja ne znam što bi bio,uči u religijski objekt i pucati po ljudima koji se mole je najgora vrsta terorizma.

  • zabrana 20.12.2016.

    ove velike hrvatine se brinu o švicarskoj i njemačkoj ko da je to hrvatska, dok u lijepoj našoj hrvati gladuju, a za to nikoga ne briga, jer to je problem političara, sjajno, sjajno (=

  • mariocalabrese 20.12.2016.

    Babi bilo dosdno pa nabavila prase a Evropljanima dosadno pa nabavli paar milijuna Muhamedana ja mislim da nam nece vise biti dosadno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare