To je to što me zanima!

Napadač u Plymouthu prvo je ubio vlastitu majku. Među pet žrtava je i trogodišnje dijete

Davidson je majku ubio u njenoj kući te je nakon toga ubio dijete i njenog 43-godišnjeg rođaka na cesti pored kuće.
Vidi originalni članak

Među ljudima koje je sinoć u Plymouthu ubio Jake Davidson je i njegova majka Maxine Davison (51), potvrdila je policija Devona i Cornwalla. 

Policija istražuje pozadinu usamljenika koji je dozvolu za vatreno oružje i ubio pet osoba, uključujući trogodišnju djevojčicu, u prvoj masovnoj pucnjavi u Velikoj Britaniji nakon 11 godina.

Motiv napada 22-godišnjaka nije poznat. Podsjetimo, u četvrtak je nakon šestominutne pucnjave u inače mirnoj četvrti u Plymouthu na jugozapadu Engleske Davidson sam sebi oduzeo život.

Policija Devona i Cornwalla odbacila je terorizam i povezanost s krajnje desnim skupinama.

MASOVNA PUCNJAVA U pokolju u Plymouthu ubijena i curica (3), policija tvrdi da se ne radi o terorističkom napadu

Davidson je majku ubio u njenoj kući te je nakon toga ubio dijete i njenog 43-godišnjeg rođaka na cesti pored kuće. Nakon toga je ubio muškarca i ženu koji su bili u blizini. Još su dva mještana ozlijeđena, ali nisu u životnoj opasnosti.

Sućut obiteljima žrtava je na Twitteru izrazio premijer Boris Johnson.

- Moje misli su s prijateljima i obiteljima onih koji su izgubili živote i sa svima onima koji su pogođeni sinoćnjim tragičnim incidentom u Plymouthu.

Jedno je oružje pronađeno nakon što se Davison ubio, ali načelnik policije nije potvrdio izjavu svjedoka po kojemu je Davison pucao na žrtve iz sačmarice.

Policija često nije naoružana, a Velika Britanija ima jednu od najstrožih regulativa protiv posjedovanja oružja.

Osobno posjedovanje pištolja zabranjeno je u gotovo svim slučajevima nakon masakra u školi u škotskom gradu Dunblaneu 1996., kada je ubijeno 16 učenika i učitelj, što je najgora masovna pucnjava u povijesti zemlje.

STRADALA I CURICA Ubojica iz Plymoutha obožavao je Trumpa: U pokolju je ubio i nekoliko članova svoje obitelji

Ipak, posjedovanje sportskih pušaka i sačmarica dozvoljeno je, uz stroga pravila o izdavanju dozvole. Dozvola traje pet godina i trebala bi se izdavati samo nakon detaljne policijske provjere.

Šef lokalne policije Shaun Sawyer rekao je kako misli napraviti detaljne provjere o tome kako je Davidson došao do oružja i je li imao dozvolu.

Posljednja masovna pucnjava u Britaniji dogodila se u lipnju 2010., kada je taksist Derrick Bird ubio 12 ljudi u Cumbriji, na jugozapadu Engleske.

Davidsonove društvene mreže, koje su u međuvremenu obrisane, pokazivale su zainteresiranost za oružje, desni libertarijanizam i akcijske videoigre, ali i na to da je bio samosažalijevajući usamljenik, neprijateljski nastrojen prema ženama.

U posljednjoj objavi, 28. srpnja, govorio je o osjećaju da ga je život "pretukao i porazio".

Na Facebooku je Davison kao svog poslodavca naveo Babcock International, britansku inženjersku tvrtku koja puno surađuje s lukom britanske mornarice u Plymouthu. Babcock nije komentirao navode, ali je izvršni direktor David Lockwood u ime tvrtke izrazio šok i žalost.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • čika zuba 14.08.2021.

    Psihički rastrojena osoba, ni prva ni zadnja. Da nije imao pušku učinio bi to nožem, šrafcigerom... ne treba tražiti nekakve političke motive niti ništa slično. Ima toga svaki dan svuda u svijetu - čovjek prolupa i napravi sranje.

  • Moš’ mislit 14.08.2021.

    “Policija istražuje pozadinu usamljenika koji je dozvolu za vatreno oružje i ubio pet osoba, ….” Užas ali je veći užas ovaj koji je pisao članak, taj ima poremećaj u glavi kao i ovaj o kome je pisao..

  • ante-portas 14.08.2021.

    Jucer je Trump trebao biti ponovo postavljen za predsjednika, zna li netko nesto o tome, tko je sad predsjednik USA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare