To je to što me zanima!

Napadači idu u istražni zatvor, mladić (19) u induciranoj komi

Dvojica 19-godišnjaka u petak su u Šibeniku brutalno pretukli svojeg vršnjaka. Određeno im je mjesec dana istražnog zatvora. Mladić (19) je u induciranoj komi
Vidi originalni članak

Dvojica 19-godišnjaka koja su u petak ispred studentske menze u Šibeniku pretukli 19-godišnjeg studenta sljedećih mjesec dana provest će u istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku.  Dežurni državni odvjetnik ispitao ih je, kako kaže DORH u svom priopćenju, zbog postojanja osnovane sumnje da su  počinili kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede. 

DORH je ustanovio da su dvojica 9. listopada 2015. oko podneva u kafiću prijetili svom vršnjaku i izazivali ga na tučnjavu.  

- Kada je izišao iz lokala, zajednički i dogovorno, s ciljem da ga teško tjelesno ozljede, sustigli su ga kod ugla zgrade, verbalno napali, a zatim ga snažno udarili šakom u glavu. Uslijed tog udarca oštećenik je pao na pod i zadobio osobito teške tjelesne ozljede glave zbog kojih mu je život doveden u opasnost, tako da je nakon operativnog zahvata hospitaliziran u KBC Split - kažu u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Doneseno je rješenje o provođenju istrage i sucu istrage podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika. Prijedlog je sudac prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i od ponavljanja kaznenog djela.

Liječnici mladića stavili u induciranu komu

Stanje studenta kojeg su pretukli ispred studentske menze u Šibeniku i dalje je iznimno teško. 

Tijekom subote bio je priključen na aparate, disao je uz pomoć respiratora, a liječnici su ga stavili u induciranu komu kako bi se organizam lakše oporavljao. Nakon operacije u kojoj su zaustavili krvarenje na površini mozga smjestili su ga na Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a Split. 

Napadnuti Luka M. (19) želio je upisati hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu, no stjecajem okolnosti postao je student prve godine Turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku. Tako je i završio pred studentskom menzom, nedaleko od Veleučilišta, gdje su ga u petak u podne napala dvojica mladića. Među studentima se ne može saznati puno o tučnjavi, ali svi su zgroženi i čude se kako se tako nešto moglo dogoditi.


Idi na 24sata

Komentari 75

  • Britvaa 12.10.2015.

    Djeca HDZ-ovaca inače. Baš me zanima hoće li biti kažnjeni!

  • Jure Franceti 12.10.2015.

    nemam pojma

  • user_130878 12.10.2015.

    zatuc ih i majku zemlju pa to je preslo vise sve granice

Komentiraj...
Vidi sve komentare