To je to što me zanima!

Napadači na motorima ubili su kolumbijsku 'kraljicu kokaina'

Griselda Blanco (69) bila je jedna od prvih Kolumbijki koja je tijekom '70-ih i '80-ih u SAD krijumčarila velike količine droge. 1985. osuđena na 20 godina zatvora
Vidi originalni članak

Kolumbijska 'kraljica kokaina', 69-godišnja Griselda Blanco, ubijena je u ponedjeljak u gradu Medellinu na sjeveru zemlje, javlja BBC. Blanco su likvidirala dvojica za sada nepoznatih napadača na motorima. U nju su ispalili više metaka dok je s kćerkom izlazila iz mesnice. Kćer 'kraljice kokaina' nije ozlijeđena. 

Griselda Blanco bila je jedna od prvih Kolumbijki koja je tijekom 1970-ih i '80-ih u SAD krijumčarila velike količine droge. Tijekom svojeg djelovanja uspostavila je neke od glavnih ruta droge prema sjevernoj Americi, koje je nakon što je osuđena na 20 godina zatvora, preuzeo zloglasni kartel Medellin. Bila je poznata i po svojim brutalnim obračunima s konkurencijom te ju se sumnjičilo za ubijanje desetak ljudi koji su htjeli preuzeti njezin posao. 

Na zatvorsku kaznu osuđena je 1985., a u zatvoru u SAD provela je gotovo 20 godina. Nakon robije, 2004. godine deportirana je u Kolumbiju. Njezina obitelj tvrdi da je nakon zatvora prekinula sve veze s organiziranim kriminalom. Policija istražuje motive ubojstva. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • vitaminix 05.09.2012.

    bako, bako a zašto imaš takvu ružnu facu - - da me ne prepoznaju

  • socijalist novoga kova 04.09.2012.

    ko bi da reka da je bakica tako nestašna bila?

  • inter11 04.09.2012.

    Zajebana babuskara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare