To je to što me zanima!

Napadači su dječaka mlatili tri i pol sata bez prestanka

NAPADAČI U PRITVORU: Brutalno pretučeni dječak (14) zbog ozljede očiju ne može ni plakati. Policija je uhitila tri maloljetnika, koji su ga tukli
Vidi originalni članak

Policija je završila krim-obradu i uhitila trojicu maloljetnika za koje osnovano sumnjaju da su brutalno pretukli dječaka (14) iz Sesveta. Kako se doznaje u policiji, 25. veljače između 18.40 i 19.15 na autobusnom stajalištu u Šimunčevečkoj ulici u Sesvetama 15-godišnjak i 16-godišnjak prišli su žrtvi (14). Počeli su ga tući rukama, tražeći da im da novac i mobitel. Dječak je od udaraca pao na tlo, no dvojac ga je nastavio udarati i rukama i nogama. Istodobno su mu iz džepa hlača oteli mobitel. Digli su ga sa zemlje, uhvatili ga i glavom ga počeli udarati u betonski stup javne rasvjete. Potom su ga izudaranog uvukli u autobus. Kako doznajemo, nitko od putnika nije reagirao. Nitko nije želio pomoći, nisu se htjeli miješati!? Rekli su kako su mislili da je 'njihov'. Ni vozač nije pomogao. Njega su 'uvjerili' da ozlijeđenog prijatelja vode u bolnicu. Tijekom vožnje prema Sesvetama, 15- godišnjak je nazvao trećeg dječaka (15) i javio mu da dovode žrtvu. Našli su se u Sesvetama u Ninskoj ulici. Potpuno izudaranog dječaka nastavili su tući, sva trojica. Iživljavali su se, zlostavljali ga, tukli rukama i nogama. Dječak je ponovno pao, ali oni nisu prestajali. Tukli su ga i dalje. Sve do 22.15. Tada su pobjegli i gotovo nasmrt premlaćenog dječaka ostavili na cesti. Njega su pronašli liječnici iz Hitne pomoći, koji su ga prevezli u KB Dubrava. Uhićenu trojku već je ispitala istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu. Dvojica su se branila šutnjom, a jedan je ponovio iskaz kojeg je sa svojom odvjetnicom dao u policiji. Terete se za kaznena djela razbojništva, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i nasilničko ponašanje. Sutkinja je odlučila zadržati ih u pritvoru.

DJEČAK NE MOŽE ZASPATI OD STRAHA
Usne ga peku, teško mu je govoriti. Oči su mu jako natečene, moje dijete ne može se ni isplakati, drhtavim glasom ispričala je mama brutalno pretučenog dječaka (14) iz Sesveta. Roditelji kažu da je njihov sin u velikom strahu. Teško mu se prisjećati napada.
- Dok ga gledam imam osjećaj da stalno drhti. Ne može izbaciti emocije. Osjećam da bi se želio iz dna duše isplakati - rekla je utučena dječakova majka. Roditelji su mu u posjet u bolnicu doveli mlađeg brata i sestru. Oni su od četvrtka stalno spominjali svoga brata i željeli ga vidjeti i poljubiti.
- Nazvao me i rekao da ne može spavati jer se boji. Molio me da mu dovedem bracu i seku jer mu nedostaju - rekla je mama. Policija je u subotu privela četiri maloljetna napadača. Oni su u nedjelju poslijepodne dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Obitelj želi da se kazne nasilnici koji su njihova sina divljački pretukli.
- Bolovi će jednog dana proći, ali se brinemo za sinovo psihičko i duševno stanje. Hoće li moje dijete moći normalno živjeti, bez straha - pita se majka. Na društvenoj mreži Facebook napravljena je i grupa podrške za pretučenog 14-godišnjaka koja ima više od 1.450 članova, a iz sata u sat se broj članova povećava. Svi oni žele dječaku dati do znanja da nije sam jer su mislima i molitvama uz njega i njegovu obitelj.
- Jučer je bio Luka Ritz, danas dječak iz Sesveta, sutra možda vaš brat ili sestra. Ljudi razmislite, gdje ovo vodi. Ljudski životi  i suze nemaju cijenu. Recimo stop - jedan je od komentara napisan u grupi podrške, kojoj se pridružio i dječakov brat. On zahvaljuje svima i brata opisuje kao dobrog dječaka koji nikome ne bi naudio. Niti tri dana od jezivog napada na dijete nitko se nije nije javio u Uredu pravobraniteljice za djecu. U poruci telefonske sekretarice stoji da je radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtaka. Vikend je neradni, bez obzira na to ima li nasilja, i u Centru za socijalni rad te Ministarstvu obrazovanja.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • SunTzu 28.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Uniqee 28.02.2010.

    Roditelje i djecu u zatvor, a onda i njih zlostavljati! Treba ih poslati u svaki kvart na tri i pol sata mučenja i onda dalje! SRAMOTA!

  • mrki100 28.02.2010.

    Da mi ovako moje dijete neko istuće ja bi ga ubio pa makar završio u zatvoru.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare