To je to što me zanima!

Napali policijsku postaju u Ateni granatama i oružjem

Za napad u četvrti Korydallos, gdje je 6. prosinca policija ubila dječaka (15), sumnjiči se ljevičarska gerilska skupina 'Revolutionary Struggle'
Vidi originalni članak

Skupina napadača vatrenim oružjem i ručnim granatana napala je policijsku postaju u Ateni, no, srećom, nije bilo ljudskih žrtava. Policijska postaja koju su napali nalazi se u četvrti Korydallos, nedaleko od mjesta na kojem je policija 6. prosinca lani usmrtila 15-godišnjeg mladića, što je izazvalo višednevne nerede u Ateni.
Za napad na policijsku postaju sumnjiči se ljevičarska gerilska skupina "Revolutionary Struggle" koja je u siječnju 2007. godine raketom pogodila američko veleposlanstvo u Ateni.
Više od tisuću poljoprivrednika s Krete i grčki policajci sukobili su se u utorak u atenskoj luci Pirej. Poljoprivrednici su prosvjedovali protiv preniskih otkupnih cijena, ali opkolila ih je policija. Prosvjednici su na njih bacali kamenje, a policija je odgovorila suzavcem. Poljoprivrednici su u ponedjeljak pokušali probiti policijsku zapreku. Nekoliko osoba lakše je stradalo, a priveli su četiri osobe. Prosvjedi diljem zemlje traju već 11 dana, stvarajući prometni kaos i blokade na nekim graničnim prijelazima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare