To je to što me zanima!

Strava: Otrovnim plinom ubili 58 ljudi, među njima 11 djece

U zračnim napadima na pokrajinu Idlib na sjeverozapadu Sirije u utorak su ubijeni deseci ljudi. Sirijska opozicija tvrdi da je napad izveden kemijskim oružjem. Među mrtvima su i djeca
Vidi originalni članak

U zračnim napadima na pokrajinu Idlib na sjeverozapadu Sirije u utorak ubijeno je najmanje 58 ljudi, od čega 11 djece, a deseci su ranjeni. Napad je izvršen iz zraka u jutarnjim satima u utorak, a u njemu je korišten toksični plin, piše BBC.

Mnogi su se ljudi gušili ili su se onesvijestili a nekima je na usta izlazila pjena, kaže Opservatorij navodeći medicinske izvore koji su to opisali znakom da je izvršen napad plinom. 

Neki smatraju da se radilo o kloru, no britanski liječnik Shaujal Islam kazao je kako su simptomi karakteristični sarinu.

 

Aktivisti su na društvenim mrežama prikazali snimke tijela mrtve djece nagomilane na hrpu, a sirijska nacionalna koalicija, oporbena skupina, opisala je napad kao "masakr".

Za napad optužuju avione vladinih snaga koji su bacili otrov sličan sarinu. Oni kažu da je u napadu ubijeno 70 ljudi, a ranjeno više od 200.

Koalicija je pozvala Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da održi hitan sastanak zbog tog napada.

Sirijski vojni izvor opovrgnuo je da su vladine snage koristile takvo oružje te dodao da vojska "niti sada niti u prošlosti" nije koristila bojne otrove.

Sirijska vlada ili ruski zrakoplovi ujutro su bombardirali grad Kan Šejkun u Idlibu, pokrajini u rukama pobunjenika, navodi ta organizacija za ljudska prava. 

 

Idi na 24sata

Komentari 167

  • Torento 04.04.2017.

    Ponovo potez očajničkih terorista koji gube rat. Tako je bilo i prije nekoliko godina kada je 100-njak djece bilo ubijeno bojnim otrovima. Moramo se zapitati: što toliko djece na prvoj liniji rade??? i kako to da nisu stradali i roditelji???, a gdje su nestala alavitska djeca iz sela koje su islamisti nekoliko dana prije osvojili.

  • Provokator2322 04.04.2017.

    koliko znam taj dio pod vlašću terorista bombardiraju Amerikanci

  • الكلاب 04.04.2017.

    vladine snage.24 sata ne ser...najveća sumnja pada na židove.provociraju na još rata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare