To je to što me zanima!

Naplati svima: Šire se zone, a u novoj cijena 75 lipa po satu?

Zagreb: Naplata će navodno ići na zapad do Rudeša i na istok do Jelkovca. Parkirni automati postavit će se i po Novom Zagrebu, a  najskuplja, prva zona, proširit će svoje granice...
Vidi originalni članak

Polako se naziru obrisi ideje naplate parkiranja po cijelom Zagrebu, koju je u listopadu prošle godine najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Tako bi se, kako piše Večernji list, uz postojeće četiri parkirne zone trebala formirati još jedna zona

Naplata će navodno ići na zapad do Rudeša i na istok do Jelkovca, dok bi sat parkiranja u novoj zoni trebao koštati 75 lipa, odnosno stanari bi mjesečno za svoje parkirno mjesto trebali izdvojiti desetak kuna. Parkirni automati postavit će se i po Novom Zagrebu, a  najskuplja, prva zona, proširit će svoje granice. 

Novost bi trebale biti i takozvane kvartovske zone, a to je dijeljenje postojećih po kvartovima kako bi se spriječila dosadašnja svojevrsna povlastica onih koji s kartama prve zone bez problema mogu parkirati u ostalima. Toga više ne bi trebalo biti, odnosno stanari određenog kvarta moći će s povlaštenom kartom parkirati samo u svom i susjednom kvartu, piše Večernji. 

Čini se da stanari, vlasnici automobila, u rubnim dijelova grada mogu odahnuti, budući da se zaključilo da se u određenim ulicama ne mogu iscrtati parkirališna mjesta prema pravilnicima, te se u tim kvartovima, poput primjerica Vrapča, naplata gotovo sigurno neće uvesti.  

Ipak, treba pričekati konačan prijedlog koji je još u izradi.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • jekyll 09.02.2018.

    Nema u ovoj drzavi pomaka na bolje dok batina ne pocne svirat po ledjima lopova koji gule ovaj jadni narod. Dokle cemo vise trpit ova sranja koja nam serviraju polupismene seljacine na vlasti?

  • x00x 08.02.2018.

    nek prva zona bude i 200kn al nek onda gradski prijevoz funkcionira ko u japanu i niko nece nista reci....

  • x00x 08.02.2018.

    sigurno su gradjani to sami trazili... kak je i prije miki rekao...a on samo slusa zelju zagrepcana

Komentiraj...
Vidi sve komentare