To je to što me zanima!

Napolitanov ured je potvrdio: Silvio otišao nakon 17 godina

Očekuje se kako će u nedjelju Napolitano za Berlusconijeva nasljednika imenovati Marija Montija. Predsjednik će otvoriti konzultacije za sastav nove vlade
Vidi originalni članak

Ured talijanskog predsjednika Giorgija Napolitana potvrdio je ostavku premijera Silvija Berlusconija. Berlusconi je 17 godina bio na čelu političkog života u Italiji, a početkom ovog tjedna obećao je ostavku zbog pritisaka nakon što je Italiju zahvatila ekonomska kriza.

Očekuje se kako će u nedjelju Napolitano za Berlusconijeva nasljednika imenovati Marija Montija. Predsjednik je otvorio konzultacije za sastav nove vlade, javlja Sky News. Konzultacije su počele nedjelju ujutro, a tijekom dana bi se trebalo znati hoće li Monti biti čovjek koji će spasiti talijansku ekonomiju. 

Silvio Berlusconi je u u 21.40 sati u subotu podnio ostavku. U subotu navečer je imao sastanak s vrhom svoje stranke, nakon čega je otišao do predsjedničke palače i Giorgiju Napolitanu predao ostavku.

Na ulicama glavnog grada okupili su se brojni Rimljani koji su mu vikali "Ostavka". Nosili su transparente s natpisima "Bye-bye Silvio", "Game over" i "Nestani". Najviše ih se okupilo ispred sjedišta talijanske vlade -palače Chigi. Berlusconijev automobil dočekala je masa ljudi s uzvicima protiv premijera. "Lakrdijašu, mafijašu u zatvor".

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Drmator!! 13.11.2011.

    Mario Monti je stari clan Bilderberg grupe, prema tome mlin ce se opet okretati u istu stranu kao i do sad...Nista novo samo smjena lica, a prica ce ostati ista...

  • kiki1984_1 13.11.2011.

    pričajte vi šta hoćete,taj čovjek je milijarder,vlasnik medija u italiji,ac milana itd..siguran sam da se puno živcirao dok je bio premijer,baš.a da ne govorim koliko je mladog mesa povalio,svaka čast silvio,sprdao se gdje god je stigao,a narod to pušio!

  • glupavi 13.11.2011.

    bit će isto kao kod nas...svi se zaderu "yes we can"...opaka fešta, a jutro poslije....hahahahhaha.....pogodite tko je ovo rekao: "u ovo povijesno doba naša zemlja se nalazi na početku prosperiteta za sve nas...izborili smo ovo zajedničkim snagama...."....????....svaki je.eni pametnjaković koji je došao na vlast...

Komentiraj...
Vidi sve komentare