To je to što me zanima!

Napravite ručak sa zaraženim mesom, pa mi se onda javite

Svima onima koji misle da ova salmonela nije škodljiva predlažem da s tim zaraženim mesom naprave jedan ručak, pa neka mi se jave sutra u vezi toga - rekao je Tolušić
Vidi originalni članak

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić odbacio je navode proizvođača hrane koji tvrde kako inspekcija krši propise jer, navodno, soj salmonele pronađen u njihovu mesu nije na EU listi opasnih bakterija.

Proizvođači hrane najavili su tužbe protiv Ministarstva poljoprivrede.

- Ministarstvo će i dalje odrađivati svoj posao kako je i započelo. Dovest ćemo u red tržište i znanstvenu ispravnost hrane, a svima onima koji misle da ova salmonela nije škodljiva predlažem da s tim zaraženim mesom naprave jedan ručak, pa neka mi se jave sutra u vezi toga - rekao je Tolušić uoči početka jučerašnje sjednice Vlade.

Na navodnu nezakonitu zabranu upozorili su iz Perutnine Ptuj, u čijem je mesu pronađena salmonela infantis. Oni tvrde da se taj soj prema domaćim i europskim propisima ne smatra opasnim za ljude, prenosi NovaTV. Sud je, kako navode, u prethodnim sličnim slučajevima presudio u njihovu korist.

Ove godine su provedene dvije akcije u kojima su podnesene kaznene prijave i uništeni deseci tona mesa. Nepoznato je protiv kojih tvrtki su podnesene jer ministarstvo to nije objavljivalo.

Na stranicama županijskih državnih odvjetništva nismo našli podatke o podignutim optužnicama prema tim kaznenim prijavama koje im je proslijedilo Ministarstvo poljoprivrede. Rigorozno kažnjavanje, izgleda, očito ne funkcionira baš najbolje za te prekršitelje zakona.     

Idi na 24sata

Komentari 128

  • mizidari 01.12.2016.

    ...Kradeze dozvolio smece ,kradeze makiva smece sa polica

  • MERY19 29.11.2016.

    Svida mi se ovaj Tolusic ka covjek pravi ministar ocigledno da ima i postenih ljudi koji polako dolaze do izražaja ...bravo ministre imaj cvrst karakter i ruku tvoj narod ce to prepoznati...

  • cudak 1 29.11.2016.

    mora se i zaraženo meso nekim zemljama uvalit eu, šta mislite koliko smo toga več konzumirali, jer smo škart roba

Komentiraj...
Vidi sve komentare