To je to što me zanima!

Napravite svoje domaće vino i rakiju

Donosimo vam jednostavne i praktične priručnike za sve zaljubljenike u vinovu lozu, domaće vino i rakiju
Vidi originalni članak

Tijekom nekoliko proteklih godina sve se više širi trend povrata prirodi i ruralnom načinu života, kako zbog zasićenosti urbanim modernim životom, tako i zbog zdravlja takvoga načina života. Ta se tendencija širi i na hranu i piće vezane za ruralne predjele. Vinova loza zauzima posebno mjesto među vrstama koje se šire vrtovima, a s njom se širi i proizvodnja domaćeg vina i rakije.

Priručnik "Kako napraviti vino" namijenjen je zaljubljenicima u vinovu lozu i vino, koji se uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina bave za vlastito zadovoljstvo i nisu stručnjaci, stoga je jezik jednostavan. Doznajte sve o vrstama grožđa, njegovom dozrijevanju i berbi, donosimo i sve o moštu – mjesernju, korekciji, fermantaciji. Naučite i koji je najbolji sastav vina, koje su najopasnije mane, bolesti, te kako ispravno degustirati vina.

Praktični priručnik "Kako napraviti rakiju" prikazuje tehnike destilacije, opremu, proces starenja i aromatiziranja koji će proizvođačima amaterima pomoći da kod kuće naprave izvrsnu rakiju. Otkriva sve tajne starih majstora koje se prenose s koljena na koljeno i vodi do užitka u sjajnoj domaćoj rakiji.

Potražite na svim kisocima i na mondo.hr. Cijena svake knjige je samo 39,90 kn.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare