To je to što me zanima!

Napukao nasip kod jezera HE Dubrava, brzo su ga sanirali

Radnici građevinskog održavanja HE Dubrava i PP HE Sjever pregledali su navedenu lokaciju na kojoj su se tijekom godina povremeno događale slične pojave
Vidi originalni članak

Nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava u blizini Preloga napukao je u srijedu kasno popodne, javlja emeđimurje. Čitatelj tog portala kamerom je snimio radnike kako saniraju nasip na toj lokaciji.

Problem je potvrdio i HEP:

- Tijekom redovitog dnevnog obilaska nasipa akumulacije HE Dubrava, uočeno je manje procurivanje vode na stacionaži 6+467 (uzvodni dio akumulacije u blizini Preloga). Odmah po zaprimljenoj informaciji o tome, radnici građevinskog održavanja HE Dubrava i PP HE Sjever pregledali su navedenu lokaciju na kojoj su se tijekom godina povremeno događale slične pojave - rekao je mr. sc. Miljenko Brezovec, direktor Proizvodnog područja HE Sjever.

Lokaciju su obišli i građevinski stručnjaci i specijalisti za tehnička promatranja velikih brana Instituta za elektroprivredu i energetiku te je uz njihovo sudjelovanje obavljen manji zahvat s ciljem točnog utvrđivanja karaktera uočene pojave.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • aris1 22.05.2015.

    koliko je kebrača sad stradalo? tko će platiti kaznu?

  • aris1 22.05.2015.

    kad nebi štitili neku blesavu biljku(kebrač) koja raste uz jezero i kanal, lakše bi se i kvalitetnije održavao nasip

  • jošnasima 22.05.2015.

    Moj je savjet da svi oni koji imaju kuće u blizini nasipa sklope police osiguranja protiv moguće poplave zbog puknuća nasipa. S obzirom na štete koje bi nastupile na objektima, polica i nije tako skupa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare