To je to što me zanima!

"Naravno da sam o kandidaturi razgovarao s M. Brkićem"

Ja sam prije svega odluku da se kandidiram za predsjednika HDZ-a donio osobno, donio sam je prije svega u konzultacijama sa svojom obitelji i s nizom kolega, kaže Plenković
Vidi originalni članak

Ja sam prije svega odluku da se kandidiram za predsjednika HDZ-a donio osobno, donio sam je prije svega u konzultacijama sa svojom obitelji i s nizom kolega, stranačkih prijatelja, sa kojim sam razmotrio situaciju u kojoj se stranka našla, nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi koju je HDZ formirao, nakon što nije uspjelo preslagivanje i nakon što je dosadašnji predsjednik dao ostavku. Naravno da sam u tom procesu razgovarao i sa zamjenikom predsjednika stranke, kolegom Brkićem. Mi smo isto godište i naravno da smo zajednički razmotrili ovu situaciju i što je najbolje učiniti za HDZ, rekao je Andrej Plenković u utorak za Novu TV. 
Na pitanje koji su im koalicijski partneri poželjni nakon izbora, Plenković je rekao:
- Mislim da će HDZ kao najveća hrvatska stožerna stranka uvijek imati potencijal privlačenja naših partnera i prema centru i desno od nas. Siguran sam da ćemo kroz dijalog i s kolegama unutar Domoljubne koalicije, ali i s nekim drugim strankama koje su nam i svjetonazorski i programski, u smislu konvergencije zajedničkih ciljeva, bliski, pronaći zajednički jezik. Ne bih u ovom trenutku išao toliko naprijed, prije svega, pred nama su unutarstranački izbori, a brojne kolege iz tih stranaka osobno poznajem i siguran sam da ćemo naći zajednički jezik i u najboljem interesu hrvatskog naroda i boljitka i standarda hrvatskih građana.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • LANA555 22.06.2016.

    Nebi me čudilo da hdz izaberu Brkiča.

  • MI-MA 22.06.2016.

    Bravo za Plenkovića, konačno pravi čovjek na čelu HDZ-a i Domoljubne koalicije. Jasni Milanović nakon slijedećih izbora ode u povjest

  • jakolishe 22.06.2016.

    hdz je jedina prava opcija za hrvatsku i hrvate u koaliciji sa mostom i zidom izborit cemo se da hr bude i ostane domovina hrvata a ne da ju svojataju i određuju manjine !

Komentiraj...
Vidi sve komentare