To je to što me zanima!

NASA: Satelit pao u Tihi ocean, a dijelovi pripadaju vladi SAD-a

Stručnjaci su u nedjelju ponovili kako ne znaju točno vrijeme i mjesto pada satelita, no prema podacima koje imaju tvrde da su krhotine pale na području Pacifika
Vidi originalni članak

Napušteni satelit UARS vjerojatno je pao u Tihi ocean, objavila je NASA. Nakon što se u subotu proširila vijest da je satelit pao na tlo zapadne Kanade, stručnjaci su u nedjelju ponovili kako ne znaju točno vrijeme i mjesto pada satelita, no prema podacima koje imaju tvrde da su krhotine pale na području Pacifika daleko američke obale.

- Ne znamo gdje je točno satelit ušao u atmosferu. Također, nismo dobili nikakve informacije da je netko vidio satelit kako pada i kako dijelovi gore u atmosferi - rekao je za ABC News Nicholas Johnson, šef NASA-inog odjela za orbite.

Tijekom ulaska u Zemljinu atmosferu satelit se raspao, a većina je izgorjela  u atmosferi. Dok je velikom brzinom izgarao, iz NASA-e kažu kako je preletio istočnu obalu Afrike, Pacifik, sjever Kanade te sjeverni dio Atlantskog oceana i zapadne Afrike. 

Dojava o ozlijeđenima ili šteti nema. NASA je predviđala da su šanse da dijelovi satelita nekoga pogode 1:3.200. Šanse da pogode jednu osobu su 1:21 trilijun. 

NASA je putem Twittera upozorila ljude da su dijelovi satelita vlasništvo američke vlade te da ne smiju prilaziti ili dirati dijelove ukoliko na njih naiđu. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • džep 25.09.2011.

    što ne čuvate svoje stvari?ako ih netko uzme što ćete mu napraviti,odvesti u quantanamo ili strijeljati?

  • istina1 25.09.2011.

    djelovi pripadaju onom ko ih nađe

  • user_92332 25.09.2011.

    Ja sam čuo da je neka kahlica pala u istočni Sibir! Eno Rusi čekaju Amere, neće ništa dirati jer je to njihovo vlasništvo...ccc

Komentiraj...
Vidi sve komentare