To je to što me zanima!

Našao kostur u šumi: 'Izgledalo je kao gljiva, a onda sam uzeo to u ruke... Bila je to lubanja'

Franjo S. iz Brckovljana, krenuo je u uobičajeni potragu za gljivama, umjesto njih, u šumi je pronašao lubanju, zasad, nepoznatog čovjeka. Policijski očevid je u tijeku
Vidi originalni članak

Danas sam išao u berbu gljiva u šumarak nedaleko od moje kuće. Kada sam se spustio do potoka, pažnju mi je privuklo nešto bijelo na zemlji, prvo sam mislio da je gljiva, ali kada sam uzeo u ruke... Bila je lubanja, ispričao nam je mještanin Franjo S. (43), koji je pronašao kostur, zasad, nepoznatog čovjeka. 

Franjo S. je odmah nakon pronalaska lubanje kontaktirao policiju i vatrogasce koji su stigli na mjesto gdje je lubanja pronađena te su pronašli i ostatke kostura. 

Policijska uprava zagrebačka nam je potvrdila da je u nedjelju nakon 13 sati u mjestu Brckovljani pronađen neidentificirani leš čovjeka. Očevid je još uvijek u tijeku.

Iz DVD-a Brckovljani, čiji su vatrogasci sudjelovali u iskopavanju posmrtnih ostataka, rekli su nam kako ne znaju čije su kosti niti koliko su dugo zakopane, ali izgleda da su stare. 

- To me je zaista iznenadilo. Pričao sam i sa ostalim susjedima, nitko nema nikakve indikacije tko bi to mogao biti - ispričao je i drugi mještanin koji nam je poslao fotografije. 

- U tom šumarku sam i prije znao brati gljive, sva sreća pa nisam dijete vodio sa sobom jer često znam otići u 'gljivarenje' i boraviti u prirodi. Nije mi bilo svejedno, ali koliko znam, nitko nikad ništa slično nije uočio na tom području. Kažem vam, lubanja je bila okrenuta licem prema dolje i taj bijeli komad je baš odudarao od ostatka zemlje pa me je to zainteresiralo i zato sam odlučio provjeriti što je. I drago mi je da jesam, svatko je zaslužio da bude dostojno pokopan - kaže nam Franjo S. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • riža_i_piletina 28.09.2020.

    Znate kad ce utvrdit tko je i sta je? NIKAD... mene kad su napali odveli me na ispitivanje i nikog nisu nasli a kamoli kod ovog mrtvog covjeka!!!

  • 28.09.2020.

    'Izgledalo je kao gljiva, a onda sam uzeo to u ruke... Bila je to lubanja' Franjooo mani se glivarenja..

  • DrvoJavorovo 28.09.2020.

    Nitko nikoga ne sljivi u ovoj zemlji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare