To je to što me zanima!

Našao pismo Martina Luthera iz 1544. pa ga darovao muzeju

Riječ je o nacrtu Lutherova odgovora na spor o Posljednjoj večeri objavljen 1544. u Wittenbergu. Kolekcionar je pismo donirao Međunarodnome muzeju reformacije
Vidi originalni članak

Privatni kolekcionar iz Ženeve pronašao je originalno, dosad nepoznato pismo njemačkog reformatora Martina Luthera iz 1544. Pismo je naslovljeno D.M. Luther dobrom prijatelju, prenosi švicarski list Neue Zuercher Zeitung

Riječ je o nacrtu Lutherova odgovora na spor o Posljednjoj večeri, koji je objavljen u Wittenbergu pod naslovom Kratko očitovanje D. Mart. Luthera o Svetom sakramentu. Kolekcionar je pismo donirao Međunarodnome muzeju reformacije u Ženevi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • brpljok 05.02.2012.

    I ja sam našao pismo od prošlog tjedna, pisala mi neka gospođa FINA i gospođa OVRHA, mislim isto da je to neki falsifikat jer ja te gospođe nepoznajem. Zanm jedino gospođu BANKU s kojom nisam u poslijednje vrijeme u dobrim odnosima, uporno mi se trpa a nevidi da je ignoriram, a sve to na nagovor gospođe JACE koja mi je omogućila da zahladim odnose sa navedenom gospođom B. Tko zna koliko će me to koštati?

  • pješak 05.02.2012.

    Ovo pismo je sigurno falsifikat! Gdje je ono bilo do sad? To je papir. Datira iz 1544. godine. Znači da je taj papir star najmanje 468 godina! Morao je biti čuvan u strogo kontroliranim uvjetima (temperatura, vlaga u zraku, čistoća..) da ne strune! Taj Muzej će to morati dobro provjeriti! Ovaj kolekcionar je sumnjiv. Lova je u pitanju. Tko zna koliko to košta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare