To je to što me zanima!

Naselja oko Karlovca i Ogulina zbog snijega bez struje i vode

HGSS pomaže službama da dođu do zaselaka u kojima žive stariji ljudi. Karlovačko Zelenilo pozvalo je građane da izbjegavaju šetnje parkovima zbog lomova grana
Vidi originalni članak

Obilan snijeg stvorio je probleme na području Karlovca te su neka naselja ostala bez struje i vode. Težak snijeg na nekim mjestima potrgao je i telefonske kabele. 

Iz karlovačke službe 112 javljaju kako su zbog kvara na energetskoj mreži bez vode ostala naselja kod Vukmanića, Cerovca Vukmaničkog, Knez Gorice, Lemić Brda, Popović Brda i Skakavca. Bez struje su naselja na području Ogulina: Gerovo, Gornje Dubrave, Mirići, Lugani, Bartolovići, Trošmarija, Munjavci i Popovo selo kao i neka naselja oko Karlovca, javlja KAportal

Pripadnici HGSS-a pomažu službama da dođu do sela odsječenih snijegom u kojima pretežno žive stariji građani. 

U Karlovcu više od pola metra snijega

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje navode da su nerazvrstane, lokalne i sporedne ceste, kao i većina nogostupa slabo očišćeni i gotovo neprohodni. U Karlovcu je snijeg viši od pola metra, a napadalo je i 16 centimetara novog. Ogulin je zatrpan sa 82 cm snijega.

- Sve raspoložive snage čišćenja su na terenu. U poslijepodnevnim satima dobili smo nekoliko dojava o stablima na kolniku, cestari i vatrogasci odmah rješavaju te slučajeve, pa na državnim i županijskim cestama nema zastoja. Tijekom noći bilo je više dojava o stablima koja su pala na kolnik na području grada i okolice, još uvijek se radi na uklanjanju - kažu  u DUZS-u.

Građanima poručili da izbjegavaju parkove

Iz karlovačkog Zelenila upozorili su građane na sve učestalije lomove grana i drveća na ceste, parkirališta i šetnice zbog snijega te pozvali da do daljnjega izbjegavaju šetnje kroz drvorede u karlovačkim parkovima dok se stanje ne normalizira. Upozorili su i na opasnost od pada snijega s krovova. 

- Naše ekipe Zimske službe u suradnji s vatrogasnim postrojbama užurbano rade na uklanjanju grana i nastalih šteta u gradskim četvrtima i mjesnim odborima Grada Karlovca - stoji u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornik Željko Tomaš.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • miki blue 18.01.2013.

    Veliki ++++++++++++ za nase HGSSovce. Svaka cast ljudi velikog i hrabrog srca:

  • duga resa 18.01.2013.

    Kod nas u Duga Resi, još je gora situacija nego u Karlovcu. Snijeg pada, od jutra do mraka čistimo, ralica niotkuda, sada problem sa nestankom struje i vode ... Ogorčeni smo. Zagrepčani bi nam trebali poslati Bandića da pokaže našem gradonačelniku kako se to radi ! Lopatu u ruke i na posao !!!!!

  • kloner111 18.01.2013.

    Kaos,a još neznamo ko je gradonačelnik...A Bandić je na križu od prve pahulje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare