To je to što me zanima!

Nasilje u Sj. Irskoj: Uhićeno je 11 ljudi, ozlijeđena 32 policajca

Prosvjedi protestanata koji se organiziraju svako ljeto uzrokuju sektaško nasilje jer katolici ove marševe vide kao provokaciju. Ozlijeđeno je i osam prosvjednika
Vidi originalni članak

U nasilju uoči tradicionalnih marševa za Oranski dan u Sjevernoj Irskoj ozlijeđena su 32 policajca i osam prosvjednika, a 11 ljudi je uhićeno, izvijestile su vlasti. 

Prosvjedi protestanata koji se organiziraju svako ljeto uzrokuju sektaško nasilje jer katolici ove marševe vide kao provokaciju. Iako je 1998. godine potpisan mirovni sporazum koji je uglavnom završio tri desetljeća problema s kojima se borila Sjeverna Irska, nasilje između dvije skupine i danas povremeno izbija. 

Šef policije Matt Baggott rekao je da je nasilje bilo šokantno i sramotno, a u subotu mu je u ispomoć došlo 600 policajaca iz Engleske, Škotske i Walesa, piše AP.

Ozlijeđeni su zaradili povrede glave, nogu i očiju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • emma123 14.07.2013.

    naravno da vide kao provokaciju, šta su im sve radili ti englezi, a drugima znaju pametovati

  • sejn70 14.07.2013.

    Treba njima Erdogan i njegova policija,pa se vise nebi "zahebavali" :-D Shalu na stranu,ovo se desava u EU-zemlji,zapad,kultura itd....A kad se licno desi u Egipat,Turska,odmah su to zaostali,nekulturni i naravno da ne zaboravim "MUSLIMANI" i "Islam" Ovo je demokratija a ono dole terorizam!!!! Aj a jedino nemogu da skuzim ove jadnike policajce koji moraju da mlate svoje sugradjane,rodjake itd!!!

  • mudrica x 13.07.2013.

    i koje u pravu ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare