To je to što me zanima!

'Nasjeo': Uplatio 20.000 kuna za nepostojeću nagradnu igru

Požega: Muškarca (75) je u više navrata na mobitel kontaktirao nepoznati muškarac i rekao mu da je osvojio 50.000 kn ali da prije preuzimanja novca mora platiti porez
Vidi originalni članak

Muškarac (75) s područja općine Čaglin u petak je policiji u Požegi prijavio telefonsku prijevaru. On je rekao da ga je krajem kolovoza i početkom rujna ove godine u više navrata na mobitel kontaktirao nepoznati muškarac i naveo ga da uplati veći novčani iznos govoreći mu da je u nagradnoj igri osvojio 50.000 kuna, ali da bi dobio osvojeni novac potrebno je da platiti porez. 

Nakon što je 75-godišnjak uplatio veći iznos za porez i provizije na račun muškarca, neslužbeno doznajemo oko 20.000 kuna, pokušao ga je kontaktirati radi isplate dobitka, ali više se nije javljao na mobitel. 

Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava. Policija traga za prevarantom. 


Idi na 24sata

Komentari 39

  • DarkoBrlić 11.09.2012.

    ...dokle sve ide ljudska naivnost... očigledno je bezgranična... ali blago njemu kad ima 20.000,00 kuna.. za dati na neviđeno!...

  • rammstein_1 11.09.2012.

    ee jebiga stari , uspio te prevariti ,,nisi ti kriv nesto u tvojoj glavi nije u redu .

  • nefer 10.09.2012.

    najprije nemreš nekom uplatit u banci ako nemaš njegov račun, Ime prezime i adresu. Pa službenici to izlazi na ekran, proverava dali je broj računa tačan. Evo primjera, meni je došlo iz Vodovoda pismo da su na moj konto kod njih u Vodovodu sjele neke pare a za koje nemam neizmireni takav račun, pogriješio vjerojatno službenik u banci. Ali pošto taj koji je uplatio ima uplatnicu, vratila mu banka novac. U svakom slučaju u ovom napisu nije jasno, prevarant je nepoznat a ovaj mu uplatio na račun ??... A ako policija dođe do podataka prevaranta, može ga odrapati, najprije zbog neovlašćenog organiziranje igara na sreću , mnogo je veća kazna nego za običnu prijevaru. A tačno je da se nekad moglo slat novac bolp kome, u ex-yu smo igrali one piramidalne igrice s dopisivanjem, slali novac vrijednosnim pismima itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare