To je to što me zanima!

Našla je način da donira novac od kampanje, a ne plati porez

Kolinda je iz proračuna dobila 1,171.470 kuna. Novac je prebačen prvo na račun HDZ-a, a on ga uplaćuje za djecu u Nazorovoj i štićenicima bolnice u Gornjoj Bistri
Vidi originalni članak

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović ipak će uspjeti održati predizborno obećanje da će novac koji će joj djelomično nadoknaditi država za onaj utrošen u kampanji uplatiti u dobrotvorne svrhe. Ovih je dana predsjednici na njezin račun iz državnog proračuna uplaćeno 1,171.470 kuna za prvi i drugi krug predsjedničkih izbora pa je ona bila u dvojbi kako taj novac donirati jer joj je rečeno kako na takvu transakciju sa svog računa mora platiti i porez državi.

Proračuni su pokazali da bi tako od 1,17 milijuna kuna država na ime poreza i PDV-a mogla "uprihoditi" od 40 do čak 60 posto tog iznosa (dakle do oko 600.000 kn poreza)! No, pronađen je izlaz iz ove prilično apsurdne situacije. Predsjednica je odobrila da se s njezina računa cijeli iznos uplati prvo na račun HDZ-a, na što se ne plaća porez, a potom je obveza HDZ-a da, u roku od nekoliko tjedana, taj novac u iznosima koje navede predsjednica uplati kao donacije. Kad politička stranka donira novac, na to se, naime, ne plaća porez.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Ventusxs Ventus 29.04.2015.

    Sve transparentno???

  • mediaplayer 29.04.2015.

    Dobra namjera. Ali da ja ne platim porez i to objavim na internetu - sutra bi mi netko pokucao na vrata. Predsjednica treba uraditi nesto da se promijeni takav bezvezni zakon. Nebi ga smjela "zaobilaziti".

  • črš 29.04.2015.

    Nisam ni mislio da Hdzovci neće naći način da se prevari država

Komentiraj...
Vidi sve komentare