To je to što me zanima!

Našli planet koji ima Sunce i koji je pogodan za život?

Zvijezdu nalik suncu kanadski znanstvenici snimili su teleskopom na Havajima. Vjeruju da bi planet veličine 8 Jupitera mogao biti pogodan za život
Vidi originalni članak

Znanstvenici vjeruju da našli planet koji kruži oko zvijezde slične našem Suncu, piše Daily Mail. Planet je veličine kao osam Jupitera. Planeti izvan solarnog sustava koje su do sada znanstvenici otkrili kružili su uglavnom oko minijaturnih maglovitih zvijezda. Kanadski znanstvenici koji su planet fotografirali vjeruju da bi na njemu mogli biti uvjeti pogodni za život. Zvijezdu nalik suncu snimili su teleskopom na Havajima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Albireo 19.09.2008.

    Planet ima temperaturu od 1500 C i vrlo je vjerojatno da je plinoviti div. Nigdje ne pise da je pogodan za zivot, to je izmislio ovaj samozvani novinar jer nije mogao napisati nista pametno. Dajte, ljudi, ostavite se ovakvih glupih vijesti, ljudima cete zgadti znanost.

  • 16.09.2008.

    Eto, sad znamo od kuda \'\'mali-zeleni\'\'! :))

  • Cromagnon 16.09.2008.

    Pa u Svemiru po zakonu vjerojatnoće ima bar 4-5% takvih planetarnih sustava. Tako da je to samo još jedna ekskluziva. A s čim bi došli tamo. Prvo \"oboriti\" brzinu svjetlosti, a onda misliti na to drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare