To je to što me zanima!

Našli ploču koja dokazuje da je Isus ipak bio Mesija

Misteriozna ploča na hebrejskom, za koju se vjeruje da je nađena na jordanskoj obali Crnog mora, navodno sadržava objavu anđela Gabrijela
Vidi originalni članak

Misteriozna ploča na hebrejskom, za koju se vjeruje da je nađena na jordanskoj obali Crnog mora, navodno sadržava objavu anđela Gabrijela. Neki zanstvenici je drže karikom koja nedostaje između kršćanstva i židovstva jer se u njoj najavljuje pojava Mesije koji će uskrsnuti. Znanstvenici smatraju da ploča datira iz 1. st. prije Krista, a vlasništvo je kolekcionara iz Züricha koji ju je, kako je rekao, kupio od prodavača antikvarijata u Jordanu. Pojedini znanstvenici smatraju kako je neobično da tekst napisan na tinti bude tako dugo sačuvan.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Snow White 08.07.2008.

    pa sta ima neobicno da je napisano s tintom? to je bog ocuvao da bi mi vidjeli =) i Ćofi, totalno se slazem s stvojom recenicom \"pa religija sama po sebi je fikcija više pisaca i više plagijatora\" =)

  • spirit lamp 07.07.2008.

    tipkovnica, taj sarkofag je fikcija u istoj mjeri kao sto je i ova ploca, jer se povijest krscanstva konstantno frizira i konstruira. Zanimljivo kako arheolozi uvijek tocno znaju na sta ce naletjeti u istrazivanju. A eto, otkrili su slucajno nekakvu plocu u kojoj se spominje neimenovani mesija.

  • Ćofi 07.07.2008.

    tipkovnica, pa religija sama po sebi je fikcija više pisaca i više plagijatora...Sve sa ciljem da ljude razdvoji

Komentiraj...
Vidi sve komentare