To je to što me zanima!

Nastao je "vatreni tornado" od 4,5 metara u požaru tvornice

Budimpešta: Oko 70 vatrogasaca je u utorak gasilo požar koji je zahvatio 400 metara kvadratnih tvornice. Navodno se čulo i nekoliko manjih eksplozija u požaru
Vidi originalni članak

Tvornica za obradu plastike zapalila se u utorak navečer u Kistarcsi, predgrađu Budimpešte, a vatra je bila toliko jaka da se stvorio "vatreni tornado". Požar je gasilo oko 70 vatrogasaca koji su opkolili zgradu. Osim plamena koji je buktao do 4,5 metara u zrak, svjedoci su izvijestili kako se čulo i nekoliko manjih eksplozija. Pretpostavlja se da je izgorjela čitava zgrada tvornice koja se prostirala na 400 metara kvadratnih. Uzrok požara nije poznat, a prema prvim informacijama nitko nije stradao.

"Vatreni tornado" stvara se samo u rijetkim uvjetima u kojima se formira okomiti stupac zraka te je obično udaljen od ostatka vatre. Takve pojave traju samo nekoliko minuta, a uglavnom se formiraju u požarima u divljini te mogu biti visoki čak do 50 metara. "Najubojitiji" vatreni tornado je 1932. godine u Japanu u 15 minuta ubio 38.000 ljudi, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nema me danas 02.03.2011.

    Mađari izgleda plaćaju ceh brzopoteznog kapitalizma koji je uveden preko noći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare