To je to što me zanima!

Nastavak velike akcije: Policija razbila lance dilera kokaina na jugu zemlje, našli 250 kg droge

Neslužbeno se doznaje kako je akcija u nedjelju u Opuzenu, gdje je pronađeno 100 kila kokaina, nastavak velike akcije koja je počela u Metkoviću gdje je u siječnju uhićeno četvero ljudi
Vidi originalni članak

Djelatnici PU dubrovačko-neretvanske su u nedjelju na području Opuzena zaplijenili oko 100 kilograma kokaina koji se nalazio u kontejneru punom banana. Kontejner je završio u skladištu tvrtke koja se bavi uvozom banana iz Južne Amerike, a čija je suvlasnica i osnivačica Mosta, Katarina Ujdur

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o nastavku akcije u kojoj je krajem siječnja razbijen narkolanac u Metkoviću. Tada je uhićeno četvero ljudi, dok je petoosumnjičeni državljanin Italije od ranije bio u pritvoru. U "kokainskim pošiljkama" tako se ukupno našlo 250 kilograma te droge, a zasad je uhićeno osam ljudi udruženih u zločinačku organizaciju. 

SLUČAJNOST? U tvrtki osnivačice Mosta pronađeno oko 100 kg kokaina

U nedjelju je tako uhićeno još troje, muškarci iz Metkovića, Komina i Zagreba. Policija im je pretražila kuće, poslovne prostore i gospodarske objekte. Kako doznaje Slobodna, dvojica su lučki radnici koji su otpremali kokain koji bi u Ploče stigao u pošiljci banana. 

Obzirom na uhićenja krajem siječnja, pretpostavlja se da je droga, odnosno kontejner s bananama u kojima je bila, slučajno završio u skladištu prije nego što su dileri uspjeli izvući kokain iz njega. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pali dileri iz Metkovića 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, USKOK je do sad teretio pet muškaraca da su prošle godine prokrijumčarili više od 146 kilograma kokaina u kontejnerima iz Luke Ploče pa sve do Italije cestovnom rutom. Svatko od njih imao je svoju ulogu i zadaću, no unatoč opsežnoj istraži, USKOK i dalje nije uspio dokučiti odakle i kojim kanalima je kokain stizao u Luku Ploče.

TRI HRVATA I TALIJAN Pali dileri u Metkoviću: Švercali čak 146 kilograma kokaina

Naknadno su uhitili i carinika koji je od prošle godine propuštao bez kontrole kontejnere, a za što je navodno primao 40 tisuća eura. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Ne molat! 08.03.2021.

    I ja bi se bavio kokainom da znam da me nebi ulovili.

  • 08.03.2021.

    Ako nastave ovako bit' će tu i tona u pitanju. Da voće i povrće, ha ha ha..

  • 08.03.2021.

    Još kad slome prve karike korupcijskom lancu(nemože se dogodit)😐

Komentiraj...
Vidi sve komentare