To je to što me zanima!

Nastavlja se hladnoća, a stiže i još snijega. Crveni alarm zbog bure koja blokira promet na A1

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice uz olujne, a podno Velebita i orkanske udare.
Vidi originalni članak

U unutrašnjosti će u utorak biti pretežno oblačno, a ponegdje je moguć slab snijeg.

Na krajnjem sjeveru i istoku potkraj dana slijedi djelomično razvedravanje, navodi DHMZ.

Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice na sjevernom dijelu s umjerenom naoblakom, a može biti snijega nošenog burom.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice uz olujne, a podno Velebita i orkanske udare.

Najviša dnevna temperatura bit će između -5 i 0, na Jadranu od 6 do 11, ponegdje na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 1 do 6 °C.

Jutros je u 6 sati najhladnije bilo na Zavižanu gdje je -10,5 Celzija, a na Medvednici je -9. U Zagrebu je minus 3, a najtoplije je u Prevlaci, 9,6 Celzija te u Dubrovniku 7,8 Celzija.

Detaljnu prognozu za svoj grad pogledajte ovdje

Bura blokira promet

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama čvor Posedarje - Maslenica - Zaton Obrovački - Gračac - čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac - Kistanje - Knin - Gračac - čvor Sveti Rok);

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga; državna cesta Gračac-Obrovac-Karin (DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupinu vozila), navodi HAK.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, kamp prikolice, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (te ostala vozila bez zimske opreme) na cestama u Lici:

DC23 Jezerane-Mala Kapela

DC25 Lički Osik (D25) - Gospić - Karlobag (D8)

DC42 Poljanak;

DC218 Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje;

DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;

ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Srb-Otrić:

ŽC5217 Donji Lapac-Mazin-Bruvno;

na svim županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca i Korenice.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • ping-pong 09.01.2024.

    Snijega nigdje, ali bure koliko hoćeš. Neka neka, suše se salame, pancete i kobasice..

  • ReefCroatia 09.01.2024.

    Di stize snijeg? Zar od sutra nije suncano narednih tjedan dana po cijeloj hr? Zasto muljate narod. Crveni meteo alarm za 2cm snijega u gospicu i delnicama.. 😂 nekad ga je u jednom danu napadalo 30cm minimalno i nije bilo nikakvih alarma, bilo je i -20, bilo je u redu, danas -5 debeli minus.. 🤣🤣

  • problematik 09.01.2024.

    Jedini takozvani meteorolozi na svijetu koji prozivaju kataklizme su Vakula &comp jer u prije tjedan dana prizivali temperature i do -40

Komentiraj...
Vidi sve komentare