To je to što me zanima!

Nastavlja se štrajk pravosudnih djelatnika, najavili sastanak s ministrom Ivanom Malenicom

Prošlotjedna vladina odluka o povećanju plaća u cijeloj državnoj službi nije dostatna za rješavanje našeg materijalnog pitanja, rekla je čelnica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.
Vidi originalni članak

Štrajk državnih službenika i namještenika zaposlenih u tijelima sudbene vlasti i Državnom odvjetništvu se nastavlja, a za 17 sati najavljen je sastanak s resornim ministrom Ivanom Malenicom. Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Iva Šušković kazala je kako obilaze sudove i odvjetništva te svojim članovima tako daju podršku. 

VLADA DAJE REGRES Ivan Malenica o plaćenim danima u štrajku: 'Idući tjedan ćemo na sastanku o tome'

- Oni ustraju, smatraju i dalje da prošlotjedna vladina odluka o povećanju plaća u cijeloj državnoj službi nije dostatna za rješavanje njihovog materijalnog pitanja - rekla je Šušković, a prenosi HRT.

Podsjetimo, SDLSN RH traži 400 eura povećanja plaća, te reguliranje kolektivnog pregovaranja za zaposlene u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu. Nakon zadnjeg sastanka prije tjedan dana Sindikat je izvijestio da resorno ministarstvo nije ponudilo kompromisno rješenje za njihove zahtjeve.

'DOGOVORA NEMA' Pravosudni djelatnici i dalje u štrajku: Sastanak s ministrom Malenicom nije bio uspješan

- Štrajkat ćemo dok ne dođemo do nekog rješenja. Spremni smo u svakom trenutku zaustaviti štrajk ako dobijemo ponudu koja je prihvatljiva članstvu - kazala je tada Šušković. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kenny 19.06.2023.

    pitam sindikalnu povjerenicu:tko će snašati troškove ovog štrajka i kak oni misle nadoknaditi zaostale sudske rasprave ????

Komentiraj...
Vidi sve komentare