To je to što me zanima!

Fiolić: S novcem kojeg sam dao Sanaderu sam htio kupiti hotel

Uz Sanadera i Fiolića optužen je i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka, prema tvrdnjama Uskoka, udvostručila vrijednost nekretnine prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo
Vidi originalni članak

Nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Planinska na Županijskom sudu u Zagrebu. Suđenje je ranije odgođeno zbog nedolaska Sanaderova suoptuženika Stjepana Fiolića koji je ranije priznao da je Sanaderu dao mito nakon što je Vlada 2009. donijela odluku o otkupu Fiolićeve zgrade za potrebe ministarstva na čijem je čelu tada bio Petar Čobanković. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.

- S novcem koji sam dao Sanaderu planirao sam kupiti hotel Lapad u Duborovniku što je znao i Sanader, a o tome postoje pisani tragovi u Fondu za privatizaciju - rekao je Stjepan Fiolić svjedočeći u slučaju 'Planinska' na Županijskom sudu u Zagrebu. 

- Taj novac potiče od prodaje farme Vukovina. Udio mesnica Fiolić u toj farmi bio je 8,8 milijuna kuna, a farme Jelas 6,9 milijuna kuna. To se prodavalo od 2006. do 2009. - rekao je Fiolić predavši sudu dokumentaciju od svih dana podizanja novca.

Dodao je kako nema nikakav dogovor s Uskokom, kao što je to tvrdio Sanader u svojoj obrani, i rekao kako s Uskokom ima samo probleme jer mu je od njihove strane i dalje blokirana i privatna imovina i tvrtke. 

- Kod Ive Sanadera u kući u Kozarčevoj od 2005. do 2012. bio sam nekoliko desetaka puta. Samo 2-3 puta bio sam evidentiran. Naime svi djelatnici na osiguranju su me poznavali pa sam ulazio bez kontrole - rekao je Fiolić.     

Sanader je prigovorio na istinitost iskaza Stjepana Fiolića tvrdeći da je netočno da bi on kod njega ulazio bez evidencije i pretresa, a prigovorio je i na opis kuće i raspored propstorija koje je Fiolić dao.

- Neistina je da bi Fiolić Sanaderu predao 10 milijuna kuna i milijun eura. Na to ukazuje i činjenica da se Fiolić ne može decidirano izjasniti koliko je puta bio na Uskoku, a nije ni prihvatljivo njegovo objašnjenje da je predaju novac spomenuo na Uskoku tek kad je drugi put ispitan zbog ultimatuma  njegove žene. Naime, ona je o tome sve već znala, po iskazu Fiolića, već 2009. pa to nije uvjerljivo -  smatra Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Pero_Ždero 19.02.2016.

    taj već toliko laže da i sam sebi vjeruje.

  • fredaster 19.02.2016.

    bjezite od mesara taj mora nekaj ukrasti i zato su mesari -kao i konobari=uvijek imali male place!

  • mestar 18.02.2016.

    Mogu zamislit kakova to moralna vertikala nosi punu torbu novca i tda mu ne prorade klikeri da to nije posteno. Vrijeme je da i potrcke koji sudjeluju u nekoj kriminalnoj mucki bude kaznjen isto kao i drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare