To je to što me zanima!

Nastavljeni prosvjedi cestara protiv gradonačelnika Duspare

Prosvjednici tvrde da je gradonačelnik Duspara u sukobu interesa jer je određivao kome dati posao održavanja cesta iako je njihova ponuda bila 3 mil. kn povoljnija
Vidi originalni članak

Drugi dan za redom nastavljaju se javni prosvjedi radnika i vlasnika brodskih građevinskih tvrtki Ceste, PZC i Feliks-regulacija nezadovoljnih odlukom Gradskog vijeća što su posao održavanja gradskih cesta i staza od 2012. do 2015.godine povjerili tvrtki Cestar-Strabbag, a ne njima. 

Tvrde i dalje da je zajednička ponuda tvrtki PZC i Feliks-regulacija za tri milijuna kuna bila niža od ponude Cestar-Strabbag, a da posao nisu dobili samo zato jer, po njima, takvoj odluci kumovao gradonačelnik Mirko Duspara jer je, tvrde, gradskom povjerenstvu unaprijed sugerirao kako će odlučiti. 

Prosvjednici tvrde da je gradonačelnik Duspara u sukobu interesa jer je određivao kome dati posao održavanja gradskih cesta i staza, unatoč što je njihova ponuda bila tri milijuna kuna povoljnija. 

U ponedjeljak su prosvjednici sa deset kamiona vožnjom u krug remetili normalno odvijanje gradskog prometa u blizini tvrđave u kojoj je smještena gradska uprava, a kako tu svoju "akciju" nisu prijavili policiji, prosvjednicima slijede prekršajne prijave. Nakon višesatne vožnje ispred tvrđave, prosvjednici su se iza 15 sati "prebacili" u ulicu gdje stanuje gradonačelnik Duspara, opet dulje vrijeme vozili kamionima, uznemiravajući gradonačelnikovu obitelj i druge vlasnike kuća u Bašićevoj ulici.

U utorak se tirada nastavila u 7.25 sati kada je vlasnik tvrtke Ceste, Tomislav Opačak svoj Audi parkirao ispred ulazne rampe u brodsku tvrđavu, što potvrđuje i fotografija nadzorne kamere, i tako otežavao ulaz drugim vozilima u tvrđavu. Automobil je uklonio nakon pola sata. 

I dok gradonačelnik Duspara traži od policije poduzimanje svega što je usmjereno protiv remećenja prometa, reda i mira i uznemiravanja njega i njegove obitelji, jer kaže, spomenutu odluku nije donio on nego Gradsko vijeće, prosvjednici su iza podneva sa više desetina kamiona, oboružanih parolama protiv Duspare i zastavama, ovog puta u pratnji policije, krenuli u još jednu "akciju" pred Duparinu obiteljsku kuću u Bašićevu ulicu.

Prosvjednici će vjerojatno zaraditi kaznenu prijavu jer prosvjed ranije nije bio najavljen. Opačak je na to izjavio kako će radije plaćati prijave nego da izgubi posao vrijedan 10 milijuna kuna. 

- Ići ćemo pred kuću gradonačelnika čim on završi s poslom. Mi ćemo ga pratiti da mu se ne bi nešto dogodilo na putu do kuće - rekao je sarkastično Opačak. Dodao je i kako vjeruje da će za dan, dva profunkcionirati pravna država koja će stati u njihovu zaštitu. Na pitanje je li istina da je financirao Milanovićevu kampanju, Opačak je rekao kako je to "čista laž". 

Pred Dusparinom kućom je nekoliko vozila policije. Očekuje se dolazak prosvjednika u kamionima.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • franksb 05.01.2012.

    sweety30 ti barataš zanimljivim informacijama koje ne zanimaju previše običnog građanina.. samo onoga koji predtavlja drgu stranu.. e da!

  • Username_1 04.01.2012.

    oba su najveci lopovi,,duspara krade od svih nas,,pa ima li smisla dat 3 milijuna skupljem,,ima Duspari jer ima i on koristi od tog,,,a ovaj debeli tomo uopce ne vozi audi

  • onja 03.01.2012.

    Na pitanje je li istina da je financirao Milanovićevu kampanju, Opačak je rekao kako je to "čista laž". finaciro je radeci za čobankoviceva sina vinograde, da dobivaju poslove kakve su htjeli

Komentiraj...
Vidi sve komentare