To je to što me zanima!

NATO na istok Europe šalje vojnike, zrakoplove i brodove

NATO šalje vojnike, zrakoplove i brodove na zahtjev Litve, Latvije i Estonije te Poljske i Rumunjske. Najavili su i da će poduzeti i druge mjere, ako će trebati
Vidi originalni članak

NATO "jača" svoju poziciju na istoku Europe. Kako piše Bild NATO šalje vojnike, zrakoplove i brodove na zahtjev Litve, Latvije i Estonije te Poljske i Rumunjske. 

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen rekao je u Bruxellesu da će, ako bude bilo potrebno, narednih tjedana "poduzeti i druge mjere". Rasmussen je u utorak naglasio i da NATO planira vojne vježbe, radi planove obrane i planira mobilizaciju kako bi štitili članice koje se nalaze u blizini Rusije. 

NATO tako šalje Rusiji odgovor na stanje u Ukrajini. Proruski separatisti zauzeli su, podsjetimo, u srijedu  zgradu skupštine u Donjecku. Istovremeno ukrajinske vlasti nastavljaju s antiterorističkim akcijama. Duž granice s Ukrajinom raspoređene su pak tisuće ruskih vojnika s teškim naoružanjem. 

Idi na 24sata

Komentari 149

  • raša 17.04.2014.

    ameri su uvijek trošili i bili največi potrošači svega zato i imamo ovu krizu jer su ju oni napravili.....svakome se obije o glavu pa će i njima samima traže oni dok ne dobiju a dobiti će po nosu i to jako brzo.

  • someone123456789 17.04.2014.

    zalosno je to sto SAD(i njihova marioneta europa) zajedno rade po svijetu i to nazivaju suvremenom demokracijom.dodu u drzavu sruse vlast, na vlast dovedu one koji sluze njihovim interesima i organiziraju revoluciju i nerede iducih nekoliko godina u toj zemlji (iran,afganistan...pa sad i ukrajina).ja osobno smatram da nisu ni rusi bolji od njih ali gledajuci situaciju rusima ja cisca savjest.ta potreba amerima za naftom uzrokuje nerede i Rusenje međunarodne sigurnosti.no ovaj put u se ameri spetljali s nekim jacim s kojim se nemogu igrat pa se sve to u ukrajini samo zapetljalo i nece biti lagano naci zajednicko rjesenje izmedu amera i rusa.ako neko ne misli na ovaj nacin neko objasni sta ima amer raditi van svog teritorija 10000 km i uvoditi pravednu demokraciju ili sta ima nato slati vojsku. zakljucak je da je ovo cisto provociranje rusije sa strane zapada koji se uvukao u goleme probleme svojim nepromisljenim potezima u ukrajini. kao sto rekoh u proslom komentaru politika je ku.va i tu nema postenog svaki je politicar na svoj nacin ima ruke u necemu prljavom.

  • someone123456789 17.04.2014.

    rekla bi jedna pjesma od dubioze kolektiv: politika je ku.va ubila ju bomba đaba svi smo isti svi smo ista govna!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare